Imorgon har vi den första semifinalen framför oss när Spanien och Frankrike ska göra upp om en plats i finalen. Spanien slog ut värdnationen Tyskland i deras kvartsfinal efter ett nickmål av Merino i den 119:e matchminuten. Frankrike tog sig förbi Portugal efter straffar och har fortfarande problem med att göra mål.

 

Spanien

Spanien stod för den kanske största överraskningen i EM 2024 på fredagen genom att besegra värdnationen Tyskland och säkra sin plats i semifinalen. Det var en spännande match som svängde fram och tillbaka, där lagen stod lika efter 90 minuter (1-1). Mikel Merino avgjorde med en nick i den 119 minuten, vilket utlöste jubelscener bland spanjorerna och förlängde deras imponerande segersvit till sju matcher.

 

Frankrike

Frankrike har det fortsatt tufft att sätta bollen nät. Men de lyckades ta sig förbi Portugal i en försiktig och mållös match där Theo Hernández till slut satte den avgörande straffen efter att Portugals João Félix missade sin. Anmärkningsvärt nog har Frankrike nu nått semifinal, trots att ingen av deras spelare har gjort ett enda mål i öppet spel.

 

Speltips

Här väljer jag att ge Kylian Mbappe förtroendet som har haft det tufft så här långt i turneringen med endast ett mål som gjordes på straff. Imorgon kommer det att krävas mycket av han för att Frankrike ska kunna besegra Spanien. Mbappe har avlossat 4, 5, 5 och 5 skott i hans fyra spelade matcher hittills. Speltipset här blir Mbappe över 2.5 skott i matchen till 1.56 hos Nya Expekt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.