Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter
Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter

Speltips E-sport

Esport betting tips

Att betta på E-sport blir mer och mer populärt vartefter fler börjar följa tävlingarna på internet och på plats i stora arenor. De flesta spelbolag och bettingsajter erbjuder spel på matcher i olika turneringar. Det finns mängder av olika spel att välja på. Vem kommer att vinna en viss duell? Vem kommer att gå till final i en turnering? Vem av spelarna kommer få flest kills i en CS:GO match? Vilket lag gör first blood i en League of Legends match?

Vi på Unknown Betting följer alla stora esport turneringar på nätet och på TV. Vi analyserar matcherna och för statistik över vilka som är bäst på respektive spel. Det gör oss fantastiskt bra på att leverera träffsäkra tips inom esport. Vi håller också koll på vilka spelbolag som erbjuder de bästa oddsen på olika matcher så att du kan vara säker på att få den bästa dealen. Våra bettingtips på esport håller högsta kvalitet och gör dig till en vinnare.

 

Hur blev esport så populärt?

Att tävla i datorspel började redan med arkadspel med olika lag och tävlingar på 1980 talet. Nintendo ordnade världsmästerskap 1990 och 1994. Det var första gången som lag från hela världen tävlade i datorspel. Den första TV-sända tävlingen för E-sport var i det australiska barnprogrammet A*mazing där två barn spelade Nintendo spel mot varandra.

När datorspelet Doom släpptes till PC 1993 blev det en succé och det blev populärt att spela mot varandra. Ett år senare släpptes Doom II och Microsoft ordnade en turnering där spelarna träffades i Richmond, Virginia. Vinnare blev Dennis Fong, världens första pro-gamer. Han kom även att vinna Quake-turneringen 1997 där en Ferrari 308 var förstapris.

esporten i sin nuvarande form föddes 1997 i Sydkorea. År 2000 fick Sydkorea ett eget E-sportförbund. Framförallt var det spelet Starcraft som kom att driva på utvecklingen. Sydkorea är fortsatt det ledande landet inom esport och har regelbundet lag i final i viktiga och stora tävlingar.

När finalen i League of Legends spelades 2015 tittade 30 miljoner personer. Inom idrottsvärlden är det bara fler tittare för Super Bowl och finalen i fotbolls-VM för herrar. Att betta på esport är alltså en sport att räkna med. esports betting har också seglat upp som ett självklart inslag i bettingvärlden.

 

ARTS (Action Real-Time Strategy) och MOBA (Multiplayer Online Battle Arena)

De båda spelen Leauge of legends och Word of Warcraft spelas i stora turneringar med höga prissummor i potten. Många väljer att satsa pengar i sådana turneringar. Prissumman kan vara flera hundra tusen kronor. Tävlingarna hålls i stora arenor inför en stor publik. De flesta tävlingarna sänds live på internet på plattformar som Twitch och Youtube. Det finns även möjlighet att följa matcherna på vissa tv-kanaler.

 

Förstapersonsskjutspel (FPS)

Overwatch, Call of Duty och Counter-Strike är tre spel som det spelas stora internationella turneringar i. Spelen handlar mer eller mindre om att eliminera alla motståndare.

Counter Strike Global Offensive förkortat CS:GO är de fjärde spelet i Counter-Strike serien. Spelet släpptes under sommaren 2012 och blev minst sagt en fluga. Sedan utgivningen har det spelet uppskattningsvis haft 11 miljoner spelare per månad och samlat en aktiv tävlingsscen med många turneringar. Proffsscenen inom E-sport blir allt större och större och det finns många som idag har E-sport som yrke och heltidsjobb. Alla dessa spel kan du betta på.

I Sverige har vi flera duktiga esportare som är kända internationellt. Det svenska laget Ninjas in Pyjamas har till exempel haft stor internationell framgång i spelet Counter Strike, både i versionen 1.6 och Global Offensive. Laget har verkligen gjort ett avtryck inom sporten och är minst sagt ett legendariskt lag.