Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter
Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter

Speltips Champions League

Champions League är den europeiska fotbollsturneringen som fans över hela världen följer med spänning varje år. Här pratar vi om vad Champions League är och hur vi kan hjälpa dig med aktuella speltips.

 

Vad är Champions League?

Champions League är den största årliga fotbollsturnering för klubblag i Europa. Turneringen anordnas av det europeiska fotbollsförbundet UEFA. I Champions League gör fotbollsklubbar upp om vem som är bäst i Europa på fotboll. Det handlar alltså inte om olika landslag som spelar mot varandra, utan om olika fotbollslag. England brukar exempelvis ha flera lag med i tävlingen, Italien och Spanien likaså.

 

Så här fungerar Champions League

Champions League är ett årligt sportevanemang som klassas som ett av världens största. Turneringen börjar med att 32 av de bästa lagen i Europa blir kvalificerade in i spelen. UEFA baserar klubbarnas kvalifikationer på resultat från tidigare års prestationer i de olika europeiska cuperna. De tävlande lagen delas sedan upp i olika mindre grupper där de spelar mot varandra i så kallade gruppspel. De bästa lagen i Champions Leagues gruppspel går sedan vidare till slutspel. Slutspelen består av åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och slutligen final. Det vinnande laget får den ärofyllda titeln The Champion.

 

Historien bakom Champions League

Den första Champions League-turneringen ägde rum år 1955 i Lissabon. Då kallades fotbollsturneringen för Europacupen eller Mästarcupen. Först år 1992 fick turneringen dess nuvarande namn: UEFA Champions League. Tanken med ligan var att ena Europa med en stor fotbollsturnering där landslag tävlade mot varandra. Konceptet ändrades dock till att istället låta klubblag kämpa om den vinnande titeln, vilket även gjorde tävlingen större och mer inkluderande. År 1955 faställdes turneringens regler med hjälp av ombud från 16 europeiska klubbar. Den första matchen slutade 3-3 mellan Sporting Lissabon och Partizan Belgrad.

 

Champions League idag

I takt med att fotbollsturneringen växte så modifierades den. Champions League består idag av en serie gruppspel och slutspel för att alla deltagande lag ska få en likvärdig chans att vinna den prestigefyllda titeln Champion. Sedan 1992 har lag från 32 europeiska länder deltagit i Champions League. De länder som genom tiderna haft flest kvalificerade lag är: Spanien (55 lag), England (54 lag) och Italien (48 lag).

 

Lagen som vunnit flest Champions Leagues

Frågar du experterna om speltips skulle de flesta nämna Spaniens Real Madrid som ett relativt säkert kort. Med 13 vinster i bagaget har laget sedan 1955 kammat hem rekordmånga segrar jämfört med rivaliserande klubbar. Real Madrid var det första laget att vinna Champions League år 1955 och tog även hem segern de fyra följande åren. På en andra plats över Champions League-vinnare hamnar italienska Milan med 7 segrar, följt av tyska Bayern med 6. Spanien har generellt gjort väldigt väl ifrån sig i de totalt tre UEFA-tävlingarna. Lag som CF Barcelona, Sevilla och Real Madrid har alla bidragit till Spaniens succé. De tre nämnda lagen hamnar ofta högt på listorna med odds och speltips.

 

Betta på Champions League

Champions League är ett sportevenemang som följs med spänning av supportrar över hela världen. Speltipsen är många för alla omgångar, gruppspel och slutspel. Vi på Unknown Betting ger dig aktuella och proffsiga speltips inför nästan alla omgångar. Du kan lätt spela på enskilda matcher under turneringens gång eller testa dina odds inför den stora finalen i Juni. Unknown Betting finns med dig under hela turneringen. Läs mer om våra speltips här.