Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter
Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter

Speltips NBA

NBA är i en klass för sig. Få andra andra ligor i världen kan mäta sig med basketligan NBA. Fullsatta arenor och miljoner tittare världen över gör NBA till en av de mest publikvänliga turneringarna i världen. Här berättar vi mer om NBA och förklarar hur våra NBA betting tips fungerar.

 

Vad är NBA?

NBA (National Basketball Association) är en nordamerikansk basketliga som spelas av professionella lag från både USA och Kanada. NBA är en av Amerikas största sportligor och inkluderar några av världens främsta basketspelare. Cirka 30 lag tävlar mot varandra varje år mellan månaderna oktober till april. Totalt spelar varje lag 82 matcher innan ett vinnande lag har korats till NBA Champions.

 

Så fungerar NBA

Säsongen börjar med att de 30 NBA-lagen delas in i två konferenser – den östra och den västra konferensen. Under ligans gång spelar varje lag 82 matcher. De åtta bästa lagen från vardera konferens går sedan vidare till slutspelen. Vilka lag som spelar mot varandra beror på hur många poäng varje lag samlat ihop under säsongens gång. De bästa två lagen tävlar till sist mot varandra i NBA-finalen.

 

NBA Drafts

Varje år i juni sker ett så kallat NBA draft där de 30 lagen rekryterar tillgängliga spelare till ligan. Ofta handlar det om nyutexaminerade college-spelare, men det handlar även om internationella spelare från exempelvis Europa. Under två rundor turas lagen om att välja en spelare var. Totalt rekryteras 60 nya spelare in i NBA varje år.

 

NBA’s Historia

The National Basketball Association grundades år 1949 i New York, USA. Organisationen kallades först för BAA (Basketball Association of America) för att sedan byta namn till NBA efter att ha slagits ihop med andra organisationer. Målet med ligan var att spela på stora arenor runt om i amerikanska storstäder och hålla en ny, högre standard som världen tidigare inte sett. Så småningom blev NBA den främsta ligan som unga spelare vände sig till för att spela på en professionell nivå. Den första ligan utspelade sig 1949 och inkluderade 17 lag såsom The Indianapolis Olympians, The Redskins och The Hawks.

 

Populära NBA-spelare

Med en medellängd på 2 meter, och en årslön på flera miljoner dollar, är NBA-spelarna en minst sagt stjärnspäckad elitklubb. Världskända spelare som Kobe Bryant från LA Lakers (nu avliden) och Lebron “The King” James har dominerat sporten i över 15 år. State Warriors, Stephen Curry, har blivit kallad “ the best shooter” genom tiderna. James Harden från Houston Rockets har i sin tur fått det prestigefyllda priset “ Mest Värdefulla Spelare 2018”.

 

NBA Betting tips

Under en normal NBA-säsong spelar varje lag 82 matcher som du har möjlighet att satsa på. Här hittar du betting tips för specifika lag men också höga oddsmatcher under säsongens gång. Betting tipsen är många, men vår fenomenala basket-expert Rickard finns här för att hjälpa dig navigera rätt i basketdjungeln. Alla betting tips är väl analyserade och framtagna med enorm kunskap om NBA.