Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter
Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter

Speltips NHL

Hur fungerar NHL och vad kan man tänka på när det kommer till betting på NHL? Läs vidare så berättar vi mer. Vi levererar Sveriges bästa NHL tips!

 

Vad är NHL

NHL, eller National Hockey League, är en nordamerikansk hockeyliga som spelas i USA och Kanada. NHL klassas som den främsta hockeyligan i världen med sina, för närvarande, 31 deltagande lag. Det bästa laget i NHL belönas i slutet av säsongen med den prestigefyllda pokalen Stanley Cup. Alla spelare i det vinnande laget får äran att gravera in sina namn på pokalens ringar. NHL-laget som tagit hem flest Stanley Cups är Montreal Canadiens med hela 24 vinster.

 

Så här fungerar NHL

NHL består av 31 lag som först delas upp i två konferenser (Eastern och Western) och sedan i fyra divisioner. Sammanlagt spelar lagen 82 matcher i grundserien, 41 hemma och 41 borta. Under varje match kammar lagen hem poäng baserat på antalet vinster och förluster. I NHL accepteras inga oavgjorda matcher, vilket ibland leder till förlängningar tills ett av lagen i matchen vunnit. Efter att alla matcher i grundserien spelats avgörs vilka 16 lag som går vidare till slutspelen under våren. Finalen brukar äga rum i Juni och där tävlar de två bästa lagen om den ärofyllda pokalen Stanley Cup.

 

Historien bakom NHL

NHL grundades år 1917 i Montreal i Kanada. NHL skapades för att ersätta den tidigare organisationen NHA (National Hockey Association). Till en början deltog endast kanadensiska lag för att sju år senare även inkludera amerikanska lag som Boston Bruins. Antalet deltagare ökade successivt och gick från sex lag år 1942 till 21 lag år 1979. Idag deltar sammanlagt 31 lag: Sju klubbar från Canada och 24 från USA. Varje år gör de upp om den åtråvärda Stanley Cup.

 

Dagens NHL

Historiskt sett stod kanadensare för majoriteten av spelare i NHL: På senare tid har dock ett stort antal européer och amerikaner värvats till NHL. Många av världens bästa spelare flyttar därför till USA för att vara med i ett NHL-lag. De år som vinter OS äger rum kommer en del spelare hem igen till sin ursprungsländer för att vara med i sitt nationella lag. Ibland har det hänt att klubblagen i NHL sagt ifrån och då får spelarna inte vara med i OS. Kända NHL spelare inkluderar bland andra ryska talangen Aleksandr Ovetjkin som spelar för Washington Capitals, och det amerikanska fenomenet Sidney Crosby som spelar för Pittsburgh Penguins.

 

Svenska NHL-talanger

Sverige har efter Kanada och USA flest antal aktiva spelare i NHL med totalt 113 spelare (2020). Svenska NHL-spelare har, genom tiderna, varit mycket framgångsrika och blivit klassade som några av världens bästa spelare. Spelaren Henrik Lundqvist har nästan kammat hem alla målvaktsrekord i Rangers historia. Det inkluderar segrar, avstängningar, slutspel och antal spelade matcher. Peter Forsberg har i sin tur vunnit två Stanley Cup-titlar tillsammans med Colorado Avalanche. Forsberg finns även med på listan över världens bästa spelare genom tiderna. Idag är det unga stjärnskottet Elias Petterson (Vancouver Canucks) bland de svenskar som förutspås ha en lysande karriär inom professionell hockey och NHL.

 

NHL tips

Under NHL-säsongen finns ett enormt utbud av matcher som du snabbt och lätt kan spela på hos alla spelbolag. Du kan hitta speltips inför grundseriens alla matcher men även såklart inför slutspelen. Våra experter finns här för att hjälpa dig att hitta rätt speltips med bra spelvärde. Alla våra NHL tips baseras på statistik och flerårig kunskap om NHL och de deltagande lagen.