Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter
Speltips Oddsbonusar VIP Betting Nyheter

Speltips KHL

Hur fungerar den ryska Hockeyligan KHL? Läs vidare så berättar vi mer om KHL och pratar speltips inför säsongen!

 

Vad är KHL?

Kontinental Hockey League, eller KHL, är en relativt ny hockeyliga som startade 2008. KHL är en internationell liga som bildades i Eurasien och räknas som den starkaste hockeyligan i Europa och den näst största i världen, efter NHL. KHL är alltså Eurasiens egna hockeyliga – precis som NHL är Nordamerikas.

 

Vilka länder deltar i KHL?

KHL skapades för att ersätta den tidigare ryska superligan. Antalet deltagande klubbar i KHL har varierat från säsong till säsong. Generellt deltar cirka 24 lag. 19 av dessa hockeylag kommer från just Ryssland. Andra deltagande länder är Finland, Kina, Kazakstan, Lettland och Vitryssland – vardera med ett deltagande hockeylag (2020).

 

Så fungerar KHL

KHL följer ett ganska traditionellt system. De deltagande klubbarna delas först in i två konferenser: den östra och den västra. Dessa konferenser är i sin tur indelade i två olika divisioner vardera. I grundserien spelas totalt cirka 53 matcher – beroende på antalet deltagande lag. De åtta klubbar som rankar högst i de två divisionerna går sedan vidare till slutspel. KHL-säsongen avslutas med slutspelet om Gagarin Cup. Trofén är döpt efter kosmonauten Jurij Gagarin som var den första människan i rymden.

 

Framgångsrika lag och spelare i KHL

KHL har politiskt stöd av Ryssland och finansieras av den delstatliga, ryska energijätten Gazprom. Tanken var att skapa en resursstark, multinationell, asiatisk ishockeyliga för att konkurrera med nordamerikanska NHL om de bästa spelarna. I KHL spelar några av världens främsta ishockeyspelare. Ryska Pavel Datsyuk tillhör bland de mest kända spelarna i KHL. Efter en lång och framgångsrik karriär i NHL har han sedan 2016 spelat för ett av KHLs bästa lag, SKA St. Petersburg. Finländaren Markus Granlund har även han spelat i NHL för att under 2020 byta till KHL. Tittar vi på favoritlag så handlar det främst om HK CSKA Moscow och SKA St. Petersburg. Laget med flest vinster i KHL, Ak Bars Kazan, är även dom en stor favorit. Ak Bars Kazan har vunnit Gargain cupen hela tre gånger under KHL’s korta historia.

 

Speltips inför KHL-säsongen

KHL är en starkt växande hockeyliga som vunnit stor popularitet världen över, och även i Sverige. Säsongen börjar i september och avslutas med en final i april. Totalt spelas cirka 62 matcher och vi på Unknown betting erbjuder dig ett stort utbud av speltips under säsongen. Våra experter finns med dig under hela KHL-säsongen och ger dig högkvalitativa speltips som uppdateras och justeras enligt lagens resultat och prestationer. Besök vår speltipssida för de bästa och senaste speltipsen.