På onsdagen är det dags för Europa League-finalen mellan Sevilla och Roma. På förhand är det inte mycket som skiljer lagen åt och oddsen säger detsamma med Sevilla till 2.80 och Roma till 2.90. Dock är Sevilla enligt mig snäppet starkare, speciellt efter att man slog ut Juventus i semin. Men Mourinho i en final ska aldrig underskattas, spännande final väntar!

 

Sevilla

Sevilla har verkligen haft ett imponerande slutspel i Europa League efter att man först slog ut Fenerbahce i åttondelen, sedan Man United som länge var favoriter till att vinna turneringen, och sedan Juventus i semin. Efter att båda matcherna slutade 1-1 efter ordinarie speltid mot Juve så avgjordes det sedan på övertid i Sevilla där Lamela stod för det avgörande målet. Man gjorde en riktigt bra match i returmötet och förtjänade att gå vidare till final i mina ögon. Nu väntar Roma i finalen som inte bör underskattas, trots att det kanske är ett sämre lag än både Man United och Juve.

 

Roma

Roma började slutspelet med att slå ut Sociedad i åttondelen efter att man vann på hemmaborg med 2-0 och gjorde sedan jobbet på bortaplan där matchen slutade 0-0. Sedan var det Feyenoord i kvartsfinalen där man förlorade första matchen och var otroligt nära att åka ut, men Dybalas 2-1 mål i 89:e minuten i returmötet skickade matchen till övertid där man gjorde två mål till och vann med 4-1. Och nu senast slog man ut Leverkusen där Romas starka försvarsspel återigen var nyckeln till deras framgång. Under slutspelet har man bara släppt in två mål på sex matcher vilket är otroligt imponerande, ska man ha chans att vinna även på onsdag så kommer det att krävas att försvaret sitter ännu en gång.

 

Speltips

Två starka lag som ska göra upp om guldet och på förhand är det som sagt svårt att välja sida. Men i mina ögon så är Sevilla som sagt snäppet starkare och jag tror att dom kommer vara det spelförande laget och gå för att göra mål medan Roma nog kommer spela lågt försvarsspel och jobba sig in i matchen. Speltipset blir att Sevilla vinner (3-vägshandicap 2-0) och får flest hörnor (3-vägshandicap 2-0) till 1.53 hos Leovegas.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.