Nu är gruppspelet färdigspelat och vi rör oss in i åttondelsfinalerna som drar igång redan nu på lördag med första matchen som är mellan Schweiz och Italien. Schweiz slutade 2:a i sin grupp bakom Tyskland och Italien slutade också 2:a bakom Spanien i deras grupp.

 

Schweiz

Schweiz tog sig vidare efter att ha slutat 2:a i Grupp A bakom värdnationen Tyskland. Man vann mot Ungern med 1-3 och kryssade sedan mot både Skottland och Tyskland. Nu väntar Italien i åttondelsfinalen där man absolut har goda chanser att ta sig vidare till en kvartsfinal.

 

Italien

Italien tog sig vidare ur dödens grupp vilket var starkt gjort. Man fick en riktigt tuff start då man släppte in historiens snabbaste mål i EM mot Albanien i deras första match. Men den vände man redan i första halvlek och vann. Sedan förlorade man mot Spanien vilket innebar att den sista matchen mot Kroatien var avgörande. Efter att ha släppt in det första målet såg det ut att vara kört för Italien, men i den 98:e minuten gjorde man 1-1 och tog sig vidare som 2:a i gruppen.

 

Speltips

Jag tror att vi kommer att få se en ganska passiv match mellan dessa två lag. Ingen kommer att vilja göra något misstag och det skulle inte förvåna mig om det står 0-0 i halvtid. En sådan matchbild kommer att se bland annat Jorginho slå en hel del passningar. Han har löst minst 70 passningar i två av hans tre matcher detta EM då den enda matchen han inte löste spelet var mot Spanien. Speltipset här blir Jorginho 70+ passningar till 1.50 hos Betinia.