Många fina vinster under förra veckan där åtta av mina tio rekar hittade hem, klart godkänt! Det är alltså med en fin form som kliver in i vecka nio. Jag rivstartar direkt och först ut blir en fotbollsrek från engelska Championship som får representera måndagens speltips!

 

Statistiken lägger grunden

Sett till tabellställningen i Championship så är det inte många poäng som skiljer lagen åt. Vi hittar West Brom på 13:e plats och Swansea på 17:e plats. Dock är den här tabellställningen inte speciellt intressant utan här är det hörntabellen som har förarsätet!

West Brom är ett riktigt hörnstarkt lag inom Championship, det är faktiskt bara Middlesbrough, Coventry och Fulham som har högre hörnsiffror. West Brom snittar 5.97 hörnor per match. På hemmaplan är man extra hörnglada, snittet 6.53 per match. Annat är det för Swansea och vi får scrolla en bra bit för att hitta laget i hörntabellen. Swansea snittar 4.13 hörnor per match och på bortaplan är man ännu svagare, 3.88 per match.

 

Speltips

Hörnstatistiken är tydlig och såhär på förhand så talar i princip allt för att West Brom vinner hörnduellen. Dock tror jag inte att hörnorna springer iväg allt för mycket hos West Brom utan jag förväntar mig 5-6 hörnor. Swansea har onekligen svårt att komma över fyra hörnor på bortaplan och detta är något som är inräknat när det kommer till spelvalet!

Måndagens speltips blir Först till 5 hörnor: West Brom och klickas hos Betfair som har spelet och till högst odds! Mjukstartar veckan med 2 units.