Under söndagskvällen riktar vi fokuset på italienska Serie A som inte bara bjuder på ett derby för dagen utan faktiskt två stycken. Först ut Romderbyt och sedan är det dags för Derby d’Italia där Inter tar emot Juventus på San Siro. Sistnämnda står för söndagens speltips!

 

Inga problem senast

Både Juventus och Inter stod för en lyckad prestation under veckans europaspel. Juventus som tog sig vidare i Europa League efter att ha besegrat Freiburg på bortaplan med 2-0. Avancemang blev det även för Inter fast i Champions League. En imponerande insats från de blåsvarta som höll tillbaka ett desperat hårt pressande FC Porto. Ett felfritt försvarsspel som resulterade i 0-0 i Porto.

Nog om europaveckan, nu är det dags för ligaspel igen och söndagens Derby d’Italia blir också säsongens andra möte mellan lagen. Under säsongens första möte så var det Juventus som drog det längsta strået och således vann matchen med 2-0. En relativt jämn tillställning men jag får ändå säga att gästande Martinez och kompani såg något hetare ut. Visserligen inget som speglade slutresultatet men däremot över nästan alla statistikrader. Inter noterades bland annat för totalt 14 målchanser, 8 hörnor och ett bollinnehav på 53%.

 

Speltips

Ett revanschsuget Inter är att räkna med under söndagskvällen och visst har man goda förutsättningar till att fixa en revansch. Dock håller jag mig borta från vinnarspelet och fokuserar istället på en linan som de blåsvarta onekligen trivs med. Inte nog med att man fixade linan senast mot Juventus, man har också fixat linan i 5/5 senaste matcher här på San Siro.

Antal skott av Inter: Över 12.5 är linan jag snackar om och blir också söndagens speltips. Spelet finns hos Expekt till oddset 1.65 där 4 units investeras.

Alla nya kunder får upp till 1500 kr i gratisspel. Klicka på bilden för att hämta ditt!