Lördagens andra speltips från SHL-premiären kommer från en av omgångens tidiga matcher. Vi spanar in matchen i Scandinavium där hemmastarka Frölunda HC tar emot formstarka Timrå IK. 

 

Hemmafördelen avgör

Vi kan nog alla vara överens om att Frölunda länge varit ett typiskt hemmalag i den mening att man är förbannat starka hemma i Scandinavium. Göteborgslaget har som oftast riktigt höga förväntningarna på sig och det är minsann inte några undantag i år.

Efter fjolsäsongens fjärdeplats och utslagna i semifinal så vill man såklart förbättra positionen nu och sett till vilka värvningar man gjort och hur truppen ser ut så har man riktigt bra förutsättningar att göra en bättre säsong.

Frölunda har som sagt gjort några spännande värvningar inför säsongen. Den bästa enligt mig är utan tvekan stjärnskottet från KHL och SKA St. Petersburg, Lars Johansson. En otroligt duktig målvakt med flera imponerande säsonger på kontot.

 

Speltips

Ett vinnarspel såhär i en premiäromgång är oftast inte det bästa spelvalet. Men när det kommer till Frölunda och Scandinavium så är det absolut ett undantag. Timrå har visserligen spelat riktigt bra under försäsongen och sett till vilka spelare man förstärkt truppen med så kommer dem vara luriga i år. Dock är och ska man inte vara bättre än Frölunda och speciellt inte i Göteborg.

Jag är enig med oddsmakarna och tror lika mycket på en Frölunda-seger som dem. Lördagens andra speltips från SHL blir därför raka ettan, Frölunda HC Ordinarie speltid till oddset 1.77 hos Coolbet. Med respekt för premiäromgången och gästernas heta form så håller jag nere insatsen till 1 unit.

 

Coolbet-Speltips-Bonus-500kr
Coolbet har spelet till högst odds. Alla nya kunder får 500 kr extra att spela för.