Speltips

Söndagens speltips och veckans sista kommer från Franska ligan i fotboll där Monaco får fin besök av obesegrade Lyon. Monaco har bara tagit två vinster i ligan efter 6 spelade omgångar. Gästerna Lyon däremot är fortfarande obesegrade efter sina 5 omgångar och har tagit 13 av 15 möjliga poäng. Inget snack om att formen talar för en Lyon seger denna söndagskväll. I skytteligan har Lyon 4 spelare framför Monacos bästa spelare och även här är det stor fördel till Lyon.

En Lyon seger är satt till fina 2.70, men eftersom man har bortaplan väljer jag att gardera mig här. Vi spelar som huvudspel Lyon +0.5 och Extraspel Lyon 0.0.

 

Monaco

AS Monaco FC eller smeknamnet Les Monégasques har nog inte fått den start av ligan man önskat. Efter 6 omgångar ligger man på en 10e plats med raden 2-2-2 och målskillnad 8:11. Med dessa siffror kommer man inte långt med om man nu ska utmana PSG, Marseille och Lyon om titeln. Redan nu är man 8 poäng bakom toppen av ligan och som de flesta vet om tappar inte ett lag som PSG särskilt mycket poäng i ligan.

En av lagets bästa spelare framåt Kevin Volland utgick skadad i omgång 4 mot PSG och osäkert hur länge han blir borta för klubben. Nyförvärvet Breel Embolo verkar va enda hotet framåt just nu med sina 2 mål gjorda i Monaco tröjan. På Söndag får nog klubben va glada om man får med sig kryss mot heta Lyon.

 

Lyon

Laget och klubbikonen Lacazette har båda nästan fått bästa tänkbara start av ligan där man fortfarande är obesegrade efter 5 omgångar med raden 4 vinster, 1 oavgjord och 0 förluster. I skrivande stund ligger man på en fjärde plats med en match mindre spelad än de övriga i toppen.

Klubben känns som ett av lagen som kan hota PSG om titeln även fast PSG som de flesta vet om är på en annan nivå i Frankrike. Mot Monaco i omgång 7 bör man MINST ta med sig 1 poäng i matchen då Monaco inte alls varit lika bra som man brukar vara på just hemmaplan och saknar sin första vinst på Stade Louis.