Poängspelet från NHL under natten som var satt fint när Seth Jones löste linan alldeles utmärkt! Vi tuffar vidare mot lördagen där mitt speltips hämtas från Engelska Premier League. Omgång 16 och här ska vi ta oss en närmre titt på mötet i London mellan Chelsea och Leeds.

 

Kortpoäng

Det är inte bara totalen i tabellställningen som ser annorlunda ut hos Chelsea och Leeds. Kortstatistiken hos klubbarna diffar också en hel del, speciellt när Leeds spelar på bortaplan och Chelsea på hemmaplan. Med kortsnittet 1.14 efter 7 hemmamatcher är Chelsea tillsammans med Manchester City ligans näst kortsnålaste lag på hemmaplan den här säsongen. Annat är det för Leeds och lagets bortastatistik. Tillsammans med Manchester United så är man ligans kortrikaste lag på bortaplan efter 7 matcher och detta är inte så konstigt när snittet visar 3.00 per match!

Leeds toppar även totalen när det kommer till kort. Efter 15 matcher står Leeds med kortsnittet 2.67.

 

Speltips

Med den tilltalande kortstatistiken och att matchen döms av Chris Kavanagh som är relativt “kortglad” så är kortmarknaden ett måste! Stabila och disciplinerade Chelsea lär inte dra på sig många kort under lördagens tillställning. Frågan är om man ens får något kort på sin sida? Leeds däremot, dem kan förvänta sig ett gäng kort, minst två gula!

Ett kortspel på gästerna är utan tvekan det bästa spelvalet i den här matchen. Jag klickar därför Lag med flest poäng för gula/röda kort: Leeds till generösa oddset 1.74! Det är Betsson som har spelet och till högst odds!