Speltips

Söndagens speltips och Maj första speltips kommer från Allsvenskan. Där vi har Degerfors – Elfsborg som ska drabba samman på Stora Valla denna Söndagseftermiddag. Hemmalaget har inte alls fått den start man önskat sig av ligan då man förlorat samtliga matcher av säsongen. Därav ligger man på jumbo plats i Allsvenskan och utan fjolåret bästa spelare Victor Edvardsen som lämna för Djurgården tidigare i år så ser detta inte alls bra ut. Gästerna Elfsborg har fått en bättre start av säsongen men fortfarande finns det saker att jobba på då man bara vunnit två av fem matcher. Senaste lagen drabba samman var tidigare i år i Svenska Cupen där Elfsborg vann med 5-1. Vi spelar Elfsborg först till 2 mål. 

 

Degerfors

Ligans jumbo kommer till dagens möte med usla siffror i bagaget. Fem raka försluter av fem matcher och totalt 11 mål insläppta. Ett snitt på 2.2 mål bakåt per match. Utan fjolårets bästa spelare Edvardsen ser det inte alls bra ut framåt heller då man bara lyckats skrapa ihop två mål på kontot. Nyförvärven Dijan Vukojevic och Nikola Djurdjic har varit osynliga och ännu inte nätat för klubben. Får vi se ännu en jobbig förslut på Söndag med minst två bollar bakåt?

 

Elfsborg

Inte den bästa starten av säsongen men betydligt bättre start än dagens motstånd. Då man ligger på en 7e plats i ligan efter 5 spelade omgångar. Laget tog senast en skön vinst mot Sundsvall där man vann med 3-1. Ynglingen Jacob Ondrejka fick äntligen göra sitt första mål av säsongen. Di gule gjorde en riktigt bra match där man skapa totalt 30 målchanser och hade i stort sett allt i den matchen. Nu mot ett Degerfors som inte alls kommit upp i nivå och som man dessutom vann senast i Svenska Cupen med 5-1 tidigare i år så ska man väl ändå klara att ta tre pinnar och definitivt göra två mål?