Varför tenderar fler och fler människor att satsa på sina favoritlag när de tittar på sport idag?

Betting är större än någonsin tack vare det stora utbudet av spelbolag som ständigt konkurrerar med att erbjuda bäst odds. Sport är en stor del av människors liv och många anser att sport ett utlopp för känslor och passion. I denna artikel tittar vi närmare på varför allt fler väljer att satsa på sina favoritlag när de tittar på sport idag.

 

Utvecklingen av betting

Olika typ av vadslagning på sportevenemang funnits i mer än 2000 år och det finns bevis för att antikens Grekland hade en förkärlek för betting och vadslagning. Tiderna ser helt klart annorlunda ut idag men fortfarande är intresset för betting väldigt stort. Miljontals svenskar satsar på olika typer av sporter men den populäraste sporten att betta på är fotboll. Skälet till att sports betting är så populärt är på grund av digitaliseringen av bettingprocessen vilket har resulterat i att utbudet av spelbolag online är större än någonsin. Möjligheten att ta upp din mobiltelefon för att betta på ditt favoritlag närsomhelst och varsomhelst är det stora skälet till att bettingen har nått dagens popularitet.

 

Betting i Sverige

Spelmarknaden i Sverige har genomgått ett flertal förändringar de senaste årtionden. Sverige hade länge ett statligt spelmonopol som startades 1934. Monopolet innebar att den svenska staten hade ensamrätt på att arrangera tips och spel om pengar. Skälet till spelmonopolet var att förbjuda all okontrollerad spelverksamhet som skedde utanför idrottsarenorna i landet och för att öka statens inkomster.

År 1974 luckrades delvis spelmonopolet upp och en statlig inspektion grundandes med en uppgift att ge tillstånd till spelbolag som ville driva spelverksamhet i Sverige. Än idag krävs en licens från Spelinspektionen som säkerställer att verksamheten kan erbjuda en säker produkt där spelarens personuppgifter och betalningar är skyddade. Det finns stora fördelar med att spela på ett spelbolag med svensk licens som exempelvis att du slipper att skatta för dina vinstpengar.

Dagens spelmarknad ser annorlunda ut tack vare den enorma tekniska utvecklingen i samhället. Man kan dock konstatera att den svenska staten har ett stort inflytande på den svenska spelmarknaden men att utbudet av väletablerade spelbolag har aldrig varit större. Spelbolagen har stora resurser på att ligga i framkant gällande digitala lösningar som möter kraven från den moderna spelkonsumenten.

 

Betta på ditt favoritlag

Många svenska sportintresserade har ofta ett internationellt favoritlag. Att ha ett favoritlag i antingen i NHL eller i engelska Premier League är alltså inget ovanligt. Informationen om sport har aldrig varit större tack vare Internet och det finns ett oändligt utbud av informationskällor som analyserar spelare och lag i minsta detalj. Detta faktum i kombination med att man följer sitt lag varje vecka innebär att man sitter på stor kunskap som många väljer att omsätta i betting och vadslagning.

 

Sammanfattning

Betting är mer populärt än någonsin och miljontals svenskar har blivit intresserade. Många väljer att betta på sitt favoritlag i hopp om att man besitter en stor kunskap om lagets form. Det går att spåra olika typer av vadslagning hela vägen bak till antikens Grekland. Betting ser väldigt annorlunda ut idag tack vare digitaliseringen av samhället. Idag har spelbolagen etablerat användarvänliga hemsidor som spelare kan nyttja via mobiltelefonen närsomhelst och varsomhelst.