Nu i helgen så gör Weili Zhang sitt andra titelförsvar sedan hon tog bältet 2019. Hon ska försvara sitt bältet mot 1 rankade Rose Namajunas som även hon har varit champ i viktklassen!

 

WEILI ZHANG

Weili är en fruktansvärt duktig och tillhör den absoluta eliten inom MMA, räcker väl egentligen och säga att hon är champ i sin viktklass. Weili jobbar väldigt bra med lowkicks och är väldigt explosiv. Hennes förra match mot Joanna Jedrzejczyk såg man hur hon bokstavligen möblerad om Joannas ansikte totalt. Man fick även se hur bra Weili kan ta emot en smäll och hur hårt hon slår förra denna viktklassen. Weili har ett record på 21-1-0 och har inte förlorat en match sedan 2013 som var hennes MMA debut som proffs, hon har alltså just nu 21 raka vinster vilket är helt galet!

 

ROSE NAMAJUNAS

Rose är varit champ 2017-2019 och då försvarade hon bältet 2 gånger och den ena gången blev vinst och den andra resulterade i en förlust mot Jessica Andrade. En Jessica Andrade som det tog endast 42 sekunder för Weili att vinna via TKO. Roses styrka är hennes brottning då utav hennes ynka 9 vinster så är 5 av dom via submission, Roses record är 9-4-0. Rose är väldigt lång och smal i kroppen och det behövs inte många hårda smällar för att hon ska bli avslutad.

 

SPELTIPS

Weili Zhang är en annan klass och är byggd helt annorlunda jämnfört med alla i denna viktklassen, hon är explosiv, slår ruggigt hårt och har extremt bra kondition. Jag tror att Weili kommer ha sitt bälte länge framöver då jag inte er någon kommer att kunna ta henne i denna viktklass. I denna matchen tror jag att vi kommer få en en Weili som kommer köra över Rose totalt, Weili kommer sätta sån fruktansvärd press på Rose och hennes explosivitet och styrka kommer va flera nivåer över vad Rose kommer kunna svara på. Spelet Weili Zhang Fightodds till oddset 1.50 är därför givet!