Speltips:

Lördagens speltips kommer från SHL där det har dragit ihop sig för final. Växjö Lakers slog tidigare ut Örebro HC i veckan där serien sluta 3-2. Den andra finalisten blev Rögle som även de vann med 3-2 i sin serie mot Skellefteå. Två lag vars målvakten är inne i en grym form. Erik Kallgren med 94.70% och Christoffer Rifalk med sina 95.29%. Båda lagens semi-serie gick inte ens över 5 mål i samtliga möten. Vi spelar därför Under 5.5 mål i matchen.

 

Växjö Lakers:

SHL's bästa hemmalag för säsongen är nu i final efter en imponerad säsong med raden 27-7-7 och målskillnad 153:112. I slutspelet har man även varit starka där man slog ut Färjestad i kvartsfinalen med 4-0 i matcher. Senast i semin fick man dock bekänna färg av Örebro där man vann med 3-2 i matcher och var en mycket tajtare serie. Nu är man alltså i final där man möter ett ungt och hungrigt lag Rögle. Jag tror att denna serie kan mycket väl bli 7 matcher av, då det är sjukt jämna lag på pappret. Växjö tycker jag dock är lite småfavoriter med tanke på hur starka man varit på hemmaplan. 

 

Rögle BK:

I ligan sluta man på andra plats efter just Växjö där man hade raden 27 -4 -9 och målskillnad 164:124. Slutspelet har man även där imponerat där man krossa regerande mästarna Frölunda HC med 4-0 i matcher och körde över dem fullständigt i samtliga matcher. Likt Växjö fick man också tuffare motstånd i semin där man vann med 3-2 mot Skellefteå. Detta lag känns riktigt hungriga och det kanske inte är konstigt då man aldrig vunnit ett SM Guld.