Grattis alla ni som ryggade min senaste rek, Podolsk – Jokerit. Överspelet landade perfekt och matchen slutade 2-3. Natten mot Söndagen bjuder på en hel del fina NHL matcher och vi hittar Söndagens rek i Vancouver.

 

Vancouver Canucks

Efter 48 omgångar står man på en 6:e plats i Western med raden 20-6-4-18. På hemmais har man spelat otroligt starkt den här säsongen och spelat hem 33 poäng på sina 23 matcher. Faktum är att man är konferensens näst bästa hemmalag. Formen i Rogers Arena är felfri och man kommer till mötet mot San Jose Sharks med 7 raka vinster, 6 på ordinarie tid och 1 på förlängning. Offensiven har levererat riktigt fina siffror såhär långt in på säsongen och med sina 158 mål framåt tar man även här en andra plats i konferensen, fast den här gången för mest gjorda mål. Talangfulla svensken Elias Pettersson toppar lagets skytteliga med galna 50 poäng, 21 M och 29 A.

Joshua Leivo, Tyler Graovac och Micheal Ferland har fortfarande problem med sina skador och missar matchen.

 

San Jose Sharks

Erik Karlsson och hans San Jose Sharks har haft det betydligt tuffare och vi får scrolla ner i tabellen för att hitta laget, en 13:e plats. Efter lagets 49 spelade matcher har man raden 15-6-4-24 och målskillnaden 129:163. Man såg ut att vara på bättringsvägen för några matcher sedan när man vann mot både Dallas Stars och Columbus Blue Jackets. Tyvärr så varade inte vinststreaken längre än så och man har följt upp med två raka förluster. Ikonen Joe Pavelski ser ut att ha lämnat ett hål i laget och det är ingen som riktigt visat framfötterna på offensiven. Pavelski som nu spelar i Dallas Stars gjorde hela 42 mål för sitt Sharks förra säsongen.

Lagets skyttekung Logan Couture missar matchen mot Vancouver Canucks. Han får sällskap av Dalton Prout.

 

Speltips

Oddsen är korrekt satta och Vancouver Canucks är solklara favoriter inför mötet mot San Jose Sharks. Ett målspel på hemmastarka Canucks är av störst intresse denna Söndag. San Jose Sharks har släppt in totalt 20 mål på sina 5 senaste bortamatcher. Vancouver Canucks har gjort totalt 19 mål på sina 5 senaste hemmamatcher. Valet är enkelt och här spelas Vancouver Canucks Över 2.5 Mål till 1.55.