Speltips

Med hela 7 dagar kvar till start så hugger jag detta spel kommande söndag innan oddset sjunker. Tottenham utan sin skyttekung Kane gästas av Man City som har börjat hittat formen även fast det ser mörkt ut med ligaguldet. I mina ögon och på pappret nu när Kane och Sissoko saknas för Tottenham är lagen på helt olika nivåer. Historiskt sett har Man City haft det lätt för Tottenham och jag synar spelet -1 Man City hos Leovegas till fina 1.86 innan oddset går ner.

 

Tottenham

Det var inget direkt super drag att värva in Jose Mourinho på tränarposten för Tottenham som huserar på en 6e plats i ligan. Avståndet upp till ligaettan Liverpool för Mourinho och grabbarna är nästan mer än vad Tottenham lyckats skrapa ihop på 24 omgångar, 34 poäng på kontot med ett avstånd på 33 poäng upp. Upp till andraplatsen är det däremot ”enbart” 17 poäng så glipan är stor där med men huvudfokus för Tottenham måste vara att komma in bland europaplasterna om inte detta ska sluta i ett oerhört fiasko för klubben som befann sig i Champions League finalen förra året. Nu saknar man alltså sin skyttekung Kane och även mittfältaren Sissoko som båda dras med skador. Jag tror detta blir alldeles för tuff uppgift för tottenham och en förlust är nog att räkna med.

 

Man City

Laget hittar vi på en andra plats i ligan och förvånade hela 16p efter liga ettan Liverpool. Däremot verkar City inte ha gett upp än och levererat riktigt fina resultat sedan man förlorade mot Wolves i ligan och alla trodde luften skulle gå ur dom. Efter den torsken har man raden: 7-1-0 (Cup matcher inräknade här). Även fast nog ligaguldet är kört och att man satsar mest på CL så tror jag man vill sköta sitt och inte bara lägga sig i kommande liga matcher. Nu ska man alltså möta ett motstånd man tidigare haft det ganska lätt mot. Man City har raden: 6-1-1 mot Tottenham. Senaste mötet sluta dock 2-2 men resultatet spegla inte sin matchbild direkt. 30 – 3 målchanser, 18 – 3 skott och 13 – 2 hörnor. Denna gång tror jag man får med sig ett bra resultat och utgångstipset blir 1-3.