Tiden går fort och vi är redan inne på kvartsfinaler i årets Stanley Cup. I en av dem hittar vi Tampa Bay Lightning och Boston Bruins. Tråkigt att topplag som dessa drabbas samman såhär tidigt kan man tycka men vi har iallafall en superkvartsfinal framför oss och jag hoppas att serien går till match sju – mycket hockeygodis att vänta!

 

Matchen

Båda lagen kommer till den här kvartsfinalen med en 4-1 seger i åttondelsfinalen. Tampa Bay tog en ordentlig revansch mot Columbus Blue Jackets (åkte ut mot dem under förra årets Stanley Cup) och Boston Bruins slog ut starka Carolina Hurricanes. Både Tampa och Boston spelade starkt under huvudrundan och slutade på första- respektive andraplats i Eastern.

Här möts två kompletta lag och jag förväntar mig en match innehållande mycket hockeygodis. Spelare som Marchand, Bergeron, Pastrnak, Point, Kucherov och Johnson är perfekta namn för en bra hockeymatch!

Stjärnmålvakten Tuukka Rask blev tvungen att åka hem mitt i Stanley Cup efter att hans dotter blivit sjuk. Rask avbryter därmed Stanley Cup-slutspelet och Boston får därmed förlita sig på slovakiske backup-keepern Jaroslav Halak.

 

Speltips

Sett till statistiken så trivs Tampa Bay bäst när man möts. Tampa har vunnit två raka inbördes mot Boston. Otroligt svår match att säga vem som vinner. Rasks frånvaro är absolut en nackdel för Boston men samtidigt saknas Stamkos i Tampa Bay.

Här ger jag mig in på en mållinan på Boston Bruins. Första kedjan är magisk när man får saker att rulla och är en kedja som levererat otrolig mycket poäng i NHL. Jag pratar främst om Marchand, Bergeron och Pastrnak! En lina på Över 2 Mål på Boston Bruins till fina 1.50 är ett måste!

 

Lycka till vid rygg!!