Det har blivit dags för slutspel och 8-delsfinal i ryska KHL. I en av rundorna hittar vi SKA St. Petersburg och Dinamo Minsk. En 8-delsfinal där giganten SKA St. Petersburg står som klara favoriter. Dinamo Minsk har absolut gjort en okej säsong men det är fortfarande en bra bit kvar innan man ställer sig över Petersburg. Fokus ligger självklart på hemmalaget under tisdagen!

 

SKA St. Petersburg

SKA St. Petersburg, ett välkänt topplag i KHL. Efter de 60 omgångarna körde man in sig på andraplatsen i Western, 9 poäng efter CSKA Moscow. Med raden 33-4-8-15 och målskillnaden 178:126 kan vi konstatera att det varit en bra säsong för gänget. Med sin målkanon Anton Burdasov i täten kommer man till första runda i slutspelet med 3 raka vinster. Senaste vinsten var lustigt nog mot  Dinamo Minsk. Matchen vann man med 4-2.

 

Dinamo Minsk

Efter att ha varit ett av ligans jumbolag föregående säsong så har man skärpt till sig ordentligt den här säsongen och spelat riktigt bra jämfört med förra. Med några poäng tillgodo så fixade man en biljett till slutspelet efter att ha kört in sig som tabellsjua i Western. Mycket tack vare några av lagets nyförvärv för säsongen, bland annat Ryan Spooner som gjort en hel del poäng för klubben. En annan stor faktor är hur anfallaren Shane Prince presterat. En magisk säsong för 28-åringen som gjorde hela 25 mål och 24 assist i grundserien. Shane gör sin andra säsong i klubben.

 

Speltips

Spelar ingen roll hur mycket vi vänder och vrider på det, oavsett prestation från Dinamo Minsk under säsongen eller hur Shane Prince spelat. Faktumet kvarstår att SKA St. Petersburg är flera nivåer bättre. Man är tydliga favoriter att vinna både tisdagens match och att avancera vidare från denna 8-delfsfinal. Senast lagen drabbades samman (27/2) vann Petersburg med 4-2 och jag tror på en repris. Som ett av KHL’s bästa lag bakåt och med en offensiv som heter duga så klickas spelet SKA St. Petersburg Race 3 Mål till oddset 1.55 hos Snabbare.

 

Lycka till vid rygg!!