Min senaste rek här på hemsidan fick tyvärr skrivas av med rött. Att Dortmund skulle lämna WWK Arena med 0 mål på sina sida var det nog ingen som hade spelat på. Snacka lördagens skräll! Vi glömmer den och lägger fokuset på kommande vecka. Onsdagens speltips kommer från KHL där fina Yekaterinburg får förtroendet när man gästar Salavat Ufa!

 

Salavat Ufa:

Laget som i skrivande stund styrs av ligans bästa trio! Jag pratar om Teemu Hartikainen, Markus Granlund och Sakari Manninen. Tillsammans har dessa herrar gjort 38 poäng varav 16 mål och 22 assist. Detta är en stor anledning till varför vi hittar Salavat Ufa högst upp i Eastern. På lagets 11 matcher har man spelat in 16 poäng och har målskillnaden 38:30.

Lagets fruktade trio har tyvärr drabbats av skador då både Hartikainen och Granlund varit borta under lagets 2 senaste matcher.

 

Yekaterinburg:

Vi hittar laget på fjärdeplatsen i Eastern. Efter 9 omgångar har man raden 5-1-2-1, totalen 14 och målskillnaden 35:21. Att man har en av ligans bästa offensiver är det inget snack om! Detta i form av två ryssar, 1 kanadensare och 1 amerikan. Den gamla NHL-stjärnan, Pavel Datsyuk, som nu är inne på sina andra säsong i klubben hittar vi i täten som redan noterats för 11 poäng.

Yekaterinburg kommer till matchen mot Salavat Ufa med 2 raka nederlag där man på pappret skulle vunnit båda, senast mot Dinamo Minsk och där innan Podolsk. Bortsett från de 2 senaste så har offensiven ändå levererat – 21 mål på sina 5 senaste matcher.

Nämnvärt är att Yekaterinburg kommer att spela 1 match innan matchen mot Salavat Ufa. Detta på måndag mot Sibir Novosibirsk.

 

Speltips:

Här ligger värdet på en mållina hos Yekaterinburg. Med 21 mål på sina 5 senaste matcher så är valet enkelt och speciellt när Salavat Ufa släppt in linan i 3/5 senaste matcher och 3 raka inbördes. Här klickas Yekaterinburg Över 2.5 Mål till 1.52 hos Bethard. Spelet exkluderar övertid.

 

5 senaste:

 

Lycka till vid rygg!!