Tränarbytet gav tyvärr stor effekt på Kolner som utklassade Grizzly Wolfsburg med 5-0. Reken lägger vi bakom oss och fokus ligger nu på Fredagen där vi kliver in på Fratton Park tillsammans med Portsmouth som ska spela hem Fredagens speltips för oss!

 

 

Matchen:

Tabellfemman och hemmalaget Portsmouth drabbar samman med 19:e placerade Rochdale. Ett solkart favoritskap för Portsmouth här! Efter 32 omgångar skiljer de 23 poäng mellan lagen och även en ordentlig diff på målsiffrorna. Portsmouth med stabila 48:32 medans Rochdale står på 36:53. Portsmouth kommer till Fredagens match med en färsk vinst när man senast besegrade gästande Milton Keynes med 3-1 här på Fratton Park. Rochdale spelade sin senaste match i Lördags och man fick då se sig besegrade när man på hemmaplan förlorade mot Coventry med 1-2. Förlusten innebar två raka matcher utan poäng för irländaren Brian Barry-Murphy och hans Rochdale.

 

Portsmouth sticker minst sagt ut i ligan när de kommer till spel på hemmaplan. Senast man tappade poäng här var i September ifjol när man slogs ut ur EFL Cup och 16-delsfinalen mot Southampton. Och då ska vi komma ihåg att Southampton är ett lag som spelar i två divisioner högre upp! Målsiffrorna på hemmaplan är också värda att nämna. Av lagets 48 fullträffar har 31 kommit här på Fratton Park!

 

 

Speltips:

Raka ettan här är absolut ett bra spel och bör sitta utan problem! Men tyvärr så står den runt 1.40 och allt under oddset 1.50 tycker jag är något för snålt för att klickas i och därför söker jag mig till några punkter högre upp! Att Portsmouth vinner med 1-0 ser jag inte komma. Vinner man så vinner man med minst 2 mål och därför blir Fredagens speltips Portsmouth Över 1.5 Mål som i skrivande stund ger fina 1.55! Portsmouth har fixat linan i 9/10 senaste hemmamatcher. Rochdale som släppt in linan i 4/5 senaste bortamatcher ska alltså inte ha mycket att säga till om här och speciellt inte när man gästar Portsmouth som dominerar på hemmaplan! Spelet sitter dessutom i 4/5 senaste inbördes!

 

 

Portsmouth hemmaplan:

 

 

Rochdale bortaplan:

 

Lycka till vid rygg!!