Grattis alla som tog rygg på min senaste rek! Penguins gjorde jobbet enkelt och spöade Ottawa Senators ordentligt, 7-3. Haft en långdragen förkylning så där har ni förklaringen till varför ni inte sett några speltips från mig på några dagar. Hundraprocentig och nu tillbaka på banan! Lördagens speltips kommer ifrån en av kvällens tidiga NHL matcher. Pittsburgh Penguins får återigen stå för spelet!

 

 

Pittsburgh Penguins:

Efter en halvknackig period ser man nu ut att vara tillbaka. Man står nu med 2 raka vinster så formen ser ut att vara på väg uppåt. Även offensiven har vaknat till liv och man har gjort totalt 11 mål under dessa 2 vinster. Vi hittar laget på 5:e plats i Eastern och med raden 28-11-6-21 har man skrapat ihop 84 poäng ihop med målskillnaden 215:183. Evgeni Malkin toppar lagets skytteliga med 69 poäng varav 21 mål och 48 assist.

 

 

Washington Capitals:

Oveckhin och hans Capitals hittar vi något högre upp i konferensen, på 3:e plats. Laget har spelat 1 mer match än Penguins och står med raden 30-10-7-20, målskillnaden 233:210 och totalen 87 poäng. Sett kallt ut för laget den senaste tiden då man på sina 10 senaste matcher bara lyckats vinna i 3. Formen är alltså inget vidare och man gästar Penguins med 2 raka förluster. Senast förlorade man på övertid borta när man gästade New York Rangers och där innan förlust på ordinarie tid när Philadelphia Flyers gästade. Capitals skytteliga toppas av backen John Carlson som gjort en kanonsäsong! 75 poäng varav 15 mål och galna 60 assist.

 

 

Speltips:

Senast dessa heta rivaler drabbades samman var för mindre än 2 veckor sedan och då var det Capitals som drog de längsta strået i Capital One Arena, 5-3. Ett revanschsuget Penguins är att vänta och ordentlig fördel när man nu får hemmapubliken i ryggen. Penguins har ett riktigt starkt hemmafacit och Capitals har haft de tufft på bortais den senaste tiden och har även en form som är svag. Här spelas Pittsburgh Penguins Över 2.5 Mål i matchen till 1.50 hos LeoVegas som erbjuder högst odds.

 

 

5 Senaste hemmamatcher för Penguins:

5 Senaste bortamatcher för Capitals:

 

Lycka till vid rygg!!