Speltips:

Nu när de större ligorna har uppehåll är det dags att götta ner sig i de mindre ligorna. Lördagens speltips kommer just från en sådan liga. Säsongens första rek för mig i Superettan och här förstår jag mig inte riktigt på det fina oddset på serieledarna Värnamo som i skrivande stund har oddset 2.50 i vinst mot ett formsvagt Örgryte. Trots att det finns spelvärde på den raka bortasegern så väljer jag att gardera mig något, då ligan endast har spelats 7-8 omgångar och det är svårt att peka ut favoriter. Vi spelar IFK Värnamo Pengarna tillbaka vid oavgjort till oddset 1.83.

 

Örgryte IS:

8 omgångar spelad av ligan så hittar vi Göteborgslaget på en pinsam 15e plats i Superettan. Laget har raden 1-3-4 och målskillnad 7:13. En vinst på de 8 spelade matcher är för dåligt och gör att man är näst sist i ligan. Dessutom släpper man även in mycket mål bakåt, nästan ett snitt på 2 mål per match. Nu gästas man av serieledarna Värnamo som har fått en kanonstart av ligan. För svår uppgift? eller är det bara tidigt på säsongen?

 

IFK Värnamo:

Värnamo har fått en kanonstart av säsongen och efter 7 omgångar är man serieledare med 16 poäng. Laget har den fina raden 5-1-1 och raden 8:3. Med endast 3 mål insläppta toppar man även tabellen på minst insläppta mål av alla lag. Nu har man en stor chans att bryta den onda trenden man har borta hos Örgryte, för senast man vann här var året 2015. Stabilt försvarsspel och ett formstarkt Värnamo bör ta 3 poäng eller MINST 1 poäng på Lördag.