Underspelet från KHL under måndagen sprang iväg och gick tyvärr över linan. En usel insats från Bilyalov i Bars Kazan som fick 3 skott under första perioden och släppte in 2 av dem. Vi glömmer den reken och lägger istället fokus på tisdagen som bjuder på full omgång i SHL.

 

Örebro:

Efter 40 matcher har man skrapat ihop 67 poäng och kört in sig som tabellsexa. Raden är 19-3-4-14 och målskillnaden 122:118. Man kommer till tisdagens match med två raka nederlag och ganska tunga förluster. Senast 4-1 borta hos HV71 och där innan 3-6 när Frölunda gästade. Både Enroth och Arntzen har alltså haft det tufft under de två senaste matcherna, 10 mål tillsammans.

 

Skellefteå AIK:

Med imponerande 11 raka vinster är man SHL's överlägset hetaste lag nu. Inte nog med att man öser in mål, målvaktsspelet har också varit i toppklass den senaste tiden. Att hålla nollan mot lag som Djurgården och Rögle visar tydligt kvalitén. Efter de 10 senaste matcherna står man med målskillnaden 39:12.

Ett välkänt namn förstärker truppen och är spelklar mot Örebro under tisdagen. Jag pratar givetvis om Pär Lindholm som är tillbaka i klubben efter sitt äventyr på andra sidan Atlanten där han spelade för Boston Bruins i NHL. En grym lagspelare av högsta kaliber som stärker laget ytterligare inför slutspurten.

 

Speltips:

Ett formsvagt Örebro som släppt in 10 mål ska få det tufft när heta Skellefteå gästar. Ett målspel på Skellefteå är därför ett måste, speciellt med den fina formen och de höga målsiffrorna i bagaget. Skellefteå Över 2.5 klickas till 1.86 hos ComeOn!

 

Lycka till vid rygg!!