Fredagsmyset hittar vi i SHL och i Behrn Arena där hemmastarka Örebro tar emot ett av ligans sämsta bortalag, Brynäs. 

 

Örebro:

Efter 45 omgångar har man kört in sig som tabellfemma efter att ha skrapat ihop 76 poäng. Raden är 22-3-4-16 och målskillnaden 134:128. Man står även som tabellfemma i formtabellen och under sina 5 senaste omgångar har man plockat fullpott i 3 matcher. Att man är starka här hemma i Behrn Arena är det inget snack om. Faktum är att det bara är Växjö som har en bättre hemmarad i SHL. Målsiffrorna är lika tunga dem där man efter sina 22 hemmamatcher har gjort hela 78 mål framåt!

 

Brynäs:

Även fast man är det laget som spelat minst matcher den här säsongen så har säsongen varit knackig för Brynäs-gänget. Som ett av ligans sämsta bortalag och även tillhörande botten för lagen med mest insläppta mål så har man spelat bättre den senaste tiden och plockat poäng i 2 raka matcher.

Målskillnaden är dessvärre inget vidare hos Brynäs och helt ur balans. Man producerar lite mål och släpper in för mycket mål. Extra usla siffror på bortais där man är laget som både gjort minst mål och släppt in mest mål under säsongen, siffrorna är 49:87.

 

Speltips:

Ett av ligans bästa hemmalag tar under fredagen emot motsatsen. Att Brynäs knäcker Örebro borta i Behrn Arena ser jag inte komma. Att man lyckas hålla nere Örebro's målsiffror anser jag också vara orimligt och med hänsyn till Brynäs något förbättrade form så klickas överspelet Örebro Över 3 Mål till oddset 1.76 hos LeoVegas. Minst pengarna tillbaka här och därför 3 units in!

 

Lycka till vid rygg!!