Den magiska formen har tyvärr svalnat och helgen gick inte alls vår väg! Men kom ihåg, “Gambling is a marathon, not a sprint”. Med det sagt så är det dags att studsa tillbaka på rätt spår efter några dagars break. Julen är runt knuten och på självaste julafton har vi en rek att jobba in! Min julklapp kommer från Neftekhimik Arena där Niznekamsk tar emot bortastarka Traktor!

 

Niznekamsk:

Easterns jumbo där man efter sina 36 omgångar står på svaga 20 poäng. Formen har man tappat helt och man kommer till matchen hemma mot Traktor med 6 raka nederlag. Med målskillnaden 83:134 är man tillsammans med Kunlun konferensens lag som släpper in överlägset mest mål. Problem både framför kassen och i försvarslinjen är ett faktum. Hetast i truppen är ett av lagets nyförvärv för säsongen, Libor Hudacek från Liberec, som gör sin första säsong för Niznekamsk. På sina 31 matcher har Hudacek gjort 27 poäng.

 

Traktor:

Ett av ligans bästa bortalag, Traktor! Tätt bakom tabelltvåan Avangard Omsk hittar vi Traktor med sin 48 poäng efter 38 omgångar. Målsiffrorna är stabila, speciellt bakåt! Med sina 84 mål bakåt är man Easterns tabelltvåa för minst insläppta mål. Ett tight försvarsspel tillsammans med det fantastiska målvaktsspelet i form av den unga duon I. Fedotov 24 och R. Will 28. Båda har ett Rp% på över 92!

Formen hos Traktor kunde varit bättre men det ser ändå ut som att man börja vakna till liv och är på väg tillbaka till de fina siffrorna som man hade för ett tag sedan! Lagets senaste vinst borta hos Yekaterinburg är början på en ny fin rad!

 

Speltips:

Senast lagen drabbades samman så vann faktiskt Niznekamsk och detta med förvånande 5-3. Ett revanschsuget Traktor är därför att vänta och jag tror verkligen inte att Niznekamsk skrällar och vinner två gånger i rad mot Traktor. Ligans jumbo ska inte göra en repris på förra mötet! Rak bortaseger liras och klickas hos Betsson som betalar bäst, 1.89! Håller nere insatsen till 1u på grund av senaste mötet och formen hos Traktor.

 

Lycka till vid rygg!!