Speltips

Lördagens och helgens guldkorn hämtar vi från fransk mark, där Metz gästas av mitt lag PSG. Ett PSG som inte alls vandrar hem ligan i år och får istället jaga Lille som just nu har första platsen i ligan med endast 5 omgångar kvar att spela. Ett litet mer pressat PSG som MÅSTE gå felfritt resten av säsongen och här krävs de en vinst från laget. Jag tror på full fart från start och man bör MINST ha en 0-1 ledning innan halvtid. Jag spelar PSG Vinnare av första halvlek.

 

Metz

Laget hittas på en 9e plats i Ligue 1 med raden 11-10-12 och målskillnad 36:38. Metz drömmar om att nå en 5e plats och avancemang till EL kommande säsong är väldigt små. Då Lens som sitter på femteplatsen har 10 poäng försprång med bara 5 omgångar kvar av ligan. Speciellt nu också när formen är usel och man är just nu ligans formsvagaste lag på de 5 senaste omgångarna. Nu får man alltså möta ett pressat PSG som jagar titeln och här är det bara att tacka för sig och att man ens ska ta en poäng mot laget ser jag inte komma.

 

PSG

PSG har som de flesta vet om dominerat Franska ligan i flera säsonger tills nu. Då man faktiskt får bekänna färg av Lille (1), Monaco (3) och Lyon (4) som ligger tätt högst upp i ligan och mellan alla de 4 lagen skiljer det endast 3 poäng. PSG har raden 22-3-8 och målskillnad 74:25. Med 1 poäng bakom serieledarna Lille, så behöver man gå felfritt resten av de 5 omgångarna, om man nu ska ha en chans till den 8e raka titeln. Laget har en grym bredd i truppen och vila en hel del spelare i cup matchen tidigare i veckan, där man också vann med 5-0. Mbappe satt av hela matchen och kommer va helt utvilad till helgens match. Allez Paris !!