Efter min comeback på hemsidan så gick båda mina speltips in denna veckan. Stort grattis till er som rygga dem!

 

Speltips

Låt oss göra full pott kommande vecka igen och första vinsten vi jagar blir för måndagen. Måndagens speltips kommer från en träningsmatch i KHL. Den ryska ligan är jag bra insatt i och här kommer jag dyka in mycket när väl ligan drar igång. Topplaget Metallurg Magnitogorsk gästas av fjolårets jumbo Niznekamsk. Här ska det skiljas en del mellan lagen och jag väljer att lira -1.5 på Metallurg Magnitogorsk.

 

Metallurg Magnitogorsk

Förra säsongen sluta man på en 3e plats i samma liga som dagens motstånd och gjorde en bra säsong. I slutspelet däremot tog det slut i kvarten där man åkte ut mot regerande mästarna Avangard Omsk med 4-2 i matcher. Inför denna säsong har man tappat en del stjärnspelare som Sergei Plotnikov och Mozyakin. Istället har man plockat in tre kanadensare Brendan Leipsic tidigare CSKA Moskva, Josh Currie tidigare farma klubben till Penguins och Philippe Maillet Capitals. Även fjolårets Succé spelare Goldobin har valt att stanna en säsong till, så med dessa tre spelare i laget så väger det nog upp förlusten av de tidigare. Laget har fått spela ihop sig en träningsmatch innan denna där man vann på bortaplan mot Severstal med 3-6.

 

Niznekamsk

Fjolårets bottenlag av Eastern Conference. Laget sluta på en 11e plats vilket var näst sist i ligan, bara Kinesiska laget Kunlun var sämre. Detta är ett lag som inte gjort några större förändringar i truppen inför kommande säsong. Därför tror jag återigen att man kommer att hittas i den nedre delen av tabellen. Niznekmask har hunnit med några flera träningsmatcher än vad Metallurg har gjort. Totalt 3st där man förlorat alla 3. 1-2, 2-4 mot Bars Kazan och 4-5 på straffar mot Salavat Ufa.