Speltips:

Torsdagens speltips kommer från SHL där ett av ligans favorittippade lag Luleå tar emot formsvaga Oskarshamn. För er som följer SHL dagligen behöver jag knappt inte gå in på vad jag har lirat denna dag. En hemmavinst känns nästan solklar här och jag spelar att Luleå vinner på ordinarie tid.

 

Luleå:

Dagens hemmalag började ligan riktigt bra med 4 raka vinster, men nu efter 21 omgångar hittas man bara på en 5e plats i ligan trots den fina starten. Med tanke på sin fina trupp så borde man hittas högre upp i årets SHL men så är ju inte fallet. Luleå har raden: 13 vinster och 8 förluster. Laget kommer senast med en vinst mot formstarka Djurgården där man vann med 3-2. Betydligt lättare motstånd på torsdag och här bör de bli en bekväm vinst. 4-1, 5-1 ? 

 

Oskarshamn:

Det går tungt för laget som hittas på en 12e plats som också innebär den nedre delen av tabellen vilket man säkert hade räknat med innan säsongen. Laget har inte vunnit sedan 12 November och radat upp 10 raka vinster och 9 av 10 har slutat i en förlust på ordinarie tid. Senast man spela mot Luleå var i den andra omgången där man förlora på hemmais med 2-5. Självförtroendet lär va nere på botten och med mindre vila än Luleå då man spela match i tisdags, så räknar jag helt ut lagets chanser på torsdag.