Speltips

Lördagens speltips kommer från den spännande avslutningen på SHL, där det endast är 2 omgångar kvar av ligan för de flesta. Jag har spanat in mötet mellan HV71 – Luleå HF där just hemmalaget redan nu fokuserar på SHL-Play Out. Luleå däremot har mycket att spela för då en vinst här skulle nästan säkra den sista platsen till direktspel för kvartsfinalerna och slippa den jobbiga 8-delsfinalen. Båda lagens form är under all kritik och förmodligen deras sämsta någonsin. Eftersom Luleå har bättre trupp på pappret och har allt att spela för blir valet enkelt här ändå. Vi spelar Luleå vinner på ordinarie tid.

 

HV71

Just nu känner man inte igen laget från Jönköping, då vi hittar laget på jumboplatsen i SHL och är uppe i 9 raka torskar. Redan nu får man fokusera sig på SHL-Play Out. Där man antingen får möta Oskarshamn, Brynäs eller Linköping. Laget har inget att spela för och kommer absolut inte ge hundra i närkamperna då man verkligen inte vill riskera att dra på sig skador.

 

Luleå HF

Laget började ligan bra men nu på slutet har man tappat det helt och rasat därefter. Vi hittar Luleå i skrivande stund på en 6e plats i ligan, då man just nu leder matchen mot Malmö Redhawks. 6e platsen innebär direkt vidare till kvartsfinalerna och på så sätt slipper man den jobbiga 8-delen. En vinst mot dagens motstånd Hv71 som inte har något att spela för bör man knipa 3 poäng ifrån.