Söndagens andra speltips hittar vi på fotbollssidan och i Premier League. Stormötet på Anfield där Liverpool tar emot Manchester City, vi klickar ett underspel!

 

Liverpool

Klubben mår riktigt bra och har med sig fina resultat till söndagens klassikermöte. Senast krossen nere i Portugal under gruppspelet i CL där man körde över Porto med 5-1. Under ligaspelet har man spelat starkt och vunnit samtliga matcher förutom kryssen mot Chelsea och Brentford. Krysset mot ett överraskande starkt Brentford var lagets senaste PL-match och ska ses som lagets enda snedsteg den här säsongen.

Mr. Klopp har fått bra spring på sin heta offensiv, något man tydligt fick se under krossen i CL-spelet i Portugal. Salah och Firmino delade på fyra av målen och Mane ett mål.

Har man det som krävs för att plocka poäng mot giganten Manchester City? Ja, formen är där och likaså siffrorna. Om man är på bra humor och spelar sina kort rätt så plockar man poäng under söndagen!

 

Manchester City

Laget kommer till söndagens match med favoritskapet över sig. Även om det inte är mycket så är man fortfarande favoriter mot Liverpool. City står även dem med en fin rad, dock kommer man med en färsk förlust nere i Paris där man föll mot PSG med 2-0. Där innan har det sett bra ut för Pep och hans ljusblåsa, om vi bortser från den usla insatsen mot Southampton. City blev först med att spräcka Chelsea och deras urstarka rad sedan CL-titeln. En match där man i princip styrde och kontrollerade i 90 min.

Vi lär få se ett revanschsuget City under omgång 7!

 

Speltips

City trivs mot Liverpool och det är en av anledningarna till varför jag håller bortalaget som favoriter under söndagen, men jag räknar absolut inte bort Liverpool. Jag tror på en match där City är det bollförande laget och styr över bollinnehavet. City har spelat riktigt bra mot storklubbar som PSG och Chelsea, och när jag säger riktigt bra syftar jag inte på resultaten utan hur man hållit nere motståndarens siffror.

Offensiva PSG lyckades bara få till tre skott på mål mot City. Man lyckades även hålla ner Chelsea som inte fick till ett enda skott på mål. Kan dessa lag jämföras mot Liverpool? Absolut!

Jag tror inte att matchen innehåller mer än 8 skott på mål, dels på grund av hur City spelat mot andra storklubbar men även att jag tror på en avvaktande inledning av matchen. Söndagens speltips blir därför Under 8.5 SOT (skott på mål) och klickas hos LeoVegas till oddset 1.75. Spelbolag med Kambi har spelet och betalar bäst.

Kommer även att lira Manchester City Över 52.5% i bollinnehav till oddset 1.70.