UFC Vegas 21 som gick av stapeln i helgen resulterade med ännu en vinst tack vare en stenhård höger jabb från Dan Ige som vann sin match på endast 22 sekunder. 8 av 10 på hemsidan just nu och vi tar sikte på nästa UFC event som är nästa helg!

 

LEONARDO SANTOS:

Santos gjorde sin UFC debut 2014 och har sedan dess inte förlorat en enda match i organisationen. Han har bland annat vunnit mot Kevin Lee som just nu är rankad 13e i lättviktsklassen. Santos har en livsfarlig Jiu-Jitsu där han har fjärde gradens svart bälte och en hel del meriter innan han kom till UFC. Han har vann VM 2002, 2003, 2004 och 2005 i Jiu-Jitsu. Santos var även obesegrad i hela 5 år i CBJJO’s turneringar. Santos är ingen duvunge när det kommer till grappling och kan även avsluta folk ståendes.

 

GRANT DAWSON:

Grant gjorde sin UFC debut 2019 och har sedan dess gått 4 matcher. Grant styrka är hans brottning och hans grappling, av hans 4 vinster i UFC så är två via submission och resterande efter domslut. Han besitter ingen riktigt KO power ståendes så han har sin brottning och grappling att förlita sig på. Han har brunt bälte i Jiu-Jitsu och tävlade i brottning när han gick i skolan.

 

SPELTIPS:

Grant har än så länge inte mött några tuffare motståndare i UFC och lyckats vunnit 4 raka, men detta kommer bli hans tuffaste match i organisationen. I denna matchen kommer han få möta sin överman och känna på den rutin och världsklass grappling Santos besitter. Grants grappling och hans brottning kommer inte hålla den nivån som Santos grappling håller. En Santos som har tävlat i kampsport sedan 2002 och då var Grant 6 år, och vunnit det mesta man kan göra inom kampsport kommer bli för mycket för Grant. Spelet Leonardo Santos Fightodds till oddset 2.80 är helt galet fel satt och klickas därför hem!