Nattens Bellator resulterade i en förlust efter ännu ett domslut. Nu till natten tar vi nya tag då det är dags för UFC och en väldigt bra gala med många stora namn och två titelmatcher blir av! Men på co-main event så har vi ett topp möte i weltervikt! 

 

LEON EDWARDS:

Leon är rankad 3a i weltervikts divisonen efter sina 8 raka vinster, han har endast förlorat 2 matcher sedan han kom till UFC 2014 och en av dom förlusterna är just mot den dominanta mästaren Kamaru Usman. Edwards senaste match slutade via en NC efter att Leon olyckligtvis fick in ett finger i ögat på Belal Muhammad. Men av det vi fick se av Leon i den första ronden såg han riktigt bra ut och väldigt hungrig av att få hans efterlängtade titelchans. Leon är inte bara hungrig av en titelchans men han har oxå blivit en komplett fighter men väldigt bra striking av sina 21 proffsmatcher.

 

NATE DIAZ:

Diaz är helt klart en legend inom UFC och en väldigt stark karaktär. Han kommer från en förlust mot Jorge Masvidal efter an fick ett rejält cut och läkaren avbröt matchen. Den matchen var 2019 och Diaz har fallit ur rankingen. Han har just nu ett record på 21-12-0 vilket inte är jätte imponerande. Diaz har förlorat 3 utav sina senaste 6 och nu börjar även åldern komma ikapp honom då han är 36 år och troligtvis påväg utför i sin karriär och har peakat i karriären för några år sedan.

 

SPELTIPS:

Leon är fruktansvärt duktig och är troligtvis i sitt allra bästa i karriären. 29åringen är väldigt komplett fighter och kommer lägga väldigt mycket press på Diaz. En Diaz som är 36 år, kommer från en förlust där han inte såg jättebra ut och en fighter som kanske inte har samma driv och samma motivation att ett bälte som jag tror att han inte ens har i tanken. Leon är mycket mer hungrig och jag ser att han kommer lägga mer press över 5 ronder och det kommer inte Diaz orka med. Mitt spel blir därför Leon Edwards vinner via avslut till oddset 1.95!