Speltips:

Lördagens guldklimp hittar vi åter igen på svenskmark och från SHL. Här ska det va klasskillnad så det skriker om det. Vi talar såklart om matchen mellan liga 1an Luleå mot jumbon Leksand. Här tror jag bortalaget gör processen kort, Luleå seger till fina 1.72 och 5 units åker in på detta guldkorn.

 

Leksand:

Inför den här matchen är det Leksand som gäller som jumbo i SHL och med 34 inspelade poäng har det här inte varit en bra säsong. Just nu har man tio poäng upp till säker mark. Många hade hoppas på “tränareffekten´´ när Ulf Samuelsson gjorde sin första match som tränare för laget i lördags. Tydligen hjälpte detta inget och man fortsätter att förlora sina matcher. Nu tar man emot värsta tänkbara motstånd och här tror jag att de blir katt mot råttan lek. Att man ska lyckas vinna mot ett Luleå har jag väldigt svårt att se. Då man har förlorat sina 5 av 5 senaste och inbördes har man inte lyckas vinna mot Luleå på de 5 senaste !

 

Luleå:

Sveriges just nu number one i SHL! Som detta lag har imponerat i mina ögon denna säsong och vi hittar självklart laget på första plats i ligan med 79 p på kontot. Hela 8 p före tabelltvåan Färjestad. Jämför vi dagens motstånd i siffror så är det nästan skrattretande vilken skillnad det är! Luleå har gjort 30 mål mer än Leksand och släppt in 56 mål färre. Luleå har 5 spelare före Leksand i skytteligan och kanske även har ligans två bästa målvakter i truppen. Ja ni hör själva detta ska va katt mot råttan på lördag.

 

Leksand senaste matcher:

 

Tabellställning:

 

Inbördes mellan lagen:

 

Spelet/betsson:

Lycka till vid rygg och heja 1-3.