Speltips

Lördagens speltips hämtas redan vid lunchtid och det är hockeymatch på schemat! Jag har spanat in mötet mellan två topplag i ryska-ligan, Salavat Ufa – CSKA Moskva. Jag har bortalaget som favoriter denna match då man endast förlorat 2 matcher av säsongen och medans hemmalaget saknar viktiga pjäser. Mitt spel för dagen blir därför asians handicap -1 på Cska Moskva. 3 units dunkar jag in på spelet som du finner hos Unibet.

 

Salavat Ufa

Salavat Julajev Ufa är en ishockeyklubb i Ufa, Basjkirien i Ryssland som startat säsongen fruktansvärt bra även fast man har haft motgångar i tuppen, pga covid-19 och andra skador. Efter 15 spelade omgångar ligger man på en fin 4e plats i ligan med en rad 10-5 och målstats på 48:42. Laget har faktiskt gjort näst mest mål av alla lag i khl. Detta beror nog mycket på att man verkligen fått till en livsfarlig förstakedja med nyförvärvet Markus Granlund. Tillsammans med landslagsmannarna Manninnen och Hartikainen som nog är ett av khls farligaste trio. Tyvärr har dessa herrar tillsammans med 10 andra från laget missat flera matcher nu det senaste och kommer i högst sannolikhet saknas även nu på lördag. Trots att man nu har saknat många spelare från truppen så har man lyckats vinna matcher ändå men nu möter man giganterna CSKA Moskva som på pappret ska kunna slå Salavat med den finska trion också. Nej jag ser inte en vinst för hemmalaget på lördag och absolut inte utan så många viktiga spelare!

 

CSKA Moskva

Regerande mästarna! Ett lag som alltid slåss om titlar i KHL och i år ska man inte räkna ut laget från att vinna titeln igen! Trots att man skickat över sina två bästa spelare från förra säsongen Kaprizov och Grigorenko till NHL så har man lyckats gått grymt hittills av säsongen. 11 vinster och bara 2 förluster är den fina faciten efter 13 omgångar och efter den grymma raden ligger man på en säker första plats. Bra bredd i truppen och alla kedjor är riktigt bra! Tycker att första kedjan ser riktigt intressant ut med Mario Kempe i spetsen som får leka av sig med Leipsic och Goldobin. Målvakten har också varit bra hittills av säsongen. Ryssen Alexander med sin höga 93.21%. Detta gör att man släppt in minst mål av alla lag. Detta är ett guldlag och en vinst mot ett skadedrabbat Salavat krävs av laget!