Denna helgen är det återigen men denna gången är det kanske den bästa galan jag personligen sett på förhand. Vi har hela 3 titelmatcher att se framemot och ett antal andra väldigt intressanta matcher! Man kan minst sagt att Dana White har gett oss ett väldigt spännande UFC 259!

 

JOSEPH BENAVIDEZ:

 

Benavidez blev signad av UFC redan 2011 och har gått en hel del matcher sen dess och gör nu sin tjugonde match i organisationen. Benavidez har två raka förluster i ryggen, efter att ha gått 2 raka titelmatcher. Båda gångerna blev han totalt överkörd av nuvarande champ Deiveson Figueiredo och dessutom blev han avslutad båda gångerna, ena gången via TKO och den andra via Submission! Benavidez hängde inte med något med en ung explosiv och farlig kille som Deiveison. Benavidez pik som fighter har passerat och att vara 36 år i en viktklass som Flugvikt är väldigt tufft då det går väldigt fort.

 

ASKAR ASKAROV:

 

Askarov blev signad av UFC 2019 och har sedan dess gått 3 matcher i organisationen. Han är obesegrad med ett record på 12-0-1 och har minst sagt inte fått lätt motstånd dom 3 matcherna han har gått i UFC. I hans debut fick han ta sig an ingen mindre än Brandon Moreno som i December gick en utav årets matcher och den enda som gett mot Champ Deiveson en riktig tuff match, där det blev split decision för Brandom och nu har den matchen bokats om igen. Askar har även gått tiden ut mot Alexandre Pantoja och tog hem vinsten via domslut. Askarov är 28 år och är fruktansvärt explosiv och livsfarlig på marken.

 

SPELTIPS:

 

Benavidez har haft sin pik som fighter och har sett helt försvarslös ut. Askarov är i början av sin karriär, obesegrad, ung och explosiv. Askarov har sett bättre ut för varje match och imponerat mer och mer och är en väldigt bra brottare från grunden. Explosiviteten och pressen som Askarov kommer sätta kommer bli för mycket för en 36 årig Benavidez. Därför är spelet Askar Askarov till fightodds till oddset 1.75 är därför givet.