Förra helgen speltips blev inte så lyckad då vi åkte på en förlust efter att Charles Oliveira lyckades avsluta Michael Chandler i rond 2 via TKO. Chandler var ruggigt nära att avsluta Charles men tyvärr lyckades Charles överleva ronden och blev den nya mästaren i divisionen. Nu till helgen har vi äntligen en svensk fighter som ska gå match och det ska vi ta en närmare titt på!

 

JACK HERMANSSON:

Jack kommer från en tuff förlust i ryggen mot Marvin Vettori som nu kommer gå om bältet och möta champ Adesanya igen. Jacks styrka är helt klart hans brottning där han är fruktansvärt duktig och jag tycker att folk underskattar honom i divisionen. Jack lyckades bland annat avsluta Kelvin Gastelum med en heel hook efter endast 1 minut i den första ronden. Jack har just nu ett record som är 21-6-0 och har mött många stora namn och har samlat på sig en hel del erfarenhet under sina år som brottare och fighter. Jack är just nu rankad 7a i mellanviktsdivisionen.

 

EDMEN SHAHBAZYAN:

Edmen är relativt ny i UFC då han kom till organisationen 2018 och har sedan dess gått 4 matcher. Edmen är en stor talang och har väldigt fin och tekniskt striking. Edmen kommer med en tung förlust i ryggen där han förlora via TKO mot den femte rankade Derek Brunson. I den matchen fick man se att Edmen har en hel del luckor och brister i sin brottning och ganska dålig på att försvara sig mot nedtagningar.

 

SPELTIPS:

Jack har mött många som är topp rankade i organisationen och har en hel del erfarenhet tillskillnad från Edmen som endast är 23 år och varken gått så många matcher eller mött så många topprankade fighters. Jack har en sån extremt kondition så även om Edmen skulle lyckas försvara Jacks nedtagningar 1 eller 2 gånger så kommer han inte orka med Jacks tempo. Jag ser att Jack tar ner matchen till marken och kommer dominera då han är några nivåer över Edmens på marken. Spelet blir därför Jack Hermansson Fightodds till oddset 1.62. Kommer även lägga en slant på Jack Hermanson vinner via avslut till oddset 2.38!