Speltips

Söndagens speltips och veckans sista kommer från fotbolls-EM och Grupp A. Italien tar emot Wales och det är såkallad gruppfinal mötet i sig. Jag tycker att hemmanationen Italien har hittills imponerat mest på mig under EM och jag håller laget högt i turneringen. Jag tror man gör en full pott i gruppen och en seger mot Wales räknar jag med hemma i Rom. Vi spelar matchvinnare Italien och över 1.5 mål. Utgångstips: 2-0, 2-1.

 

Italien

Hemmanationen är nog det laget som jag tror imponerat mest på de flesta i EM-turneringen. Vilken fotboll man bjuder på och trion Insigne, Immobile och Beradi verkas trivas i anfallet. Laget hotar från varje kant och det visa man tydligt senast mot Schweiz där just kanterna var man överlägsna. Första matchen i grupp A vann man med 3-0 och spela totalt ut Turkiet. I sin andra match vann man också den bekvämt mot Schweiz med 3-0. Visst statistiken visar att matchen var ganska jämn men Italien skapa de vassaste lägena. Får man med sig ett bra resultat mötet mot Wales så går man segrare ur gruppen.

 

Wales

Bales och hans kompani har också de fått en helt okej start i grupp A. Wales hittas efter deras två matcher på en andra plats bakom just Italien med poängen 4 och behöver ta en seger mot Italienarna om man nu ska vinna gruppen. I första matchen spela man oavgjort mot Schweiz med 1-1 och den matchen borde man egentligen ha förlorat då Schweiz var strået bättre. I andra matchen vann man med 2-0 mot Turkarna. Wales skapa de vassaste lägena och vann välförtjänt. Nu ska man ge sig på favoriterna och här tror jag man åker på sin första förlust i gruppen. Italien är flera nivåer bättre och spelat en underbar fotboll i turneringen.