Speltips:

Vilken match det är som går av stapeln i modestaden denna söndag. Stadens två stora lag möts i ett hett derby som betyder mer än bara poäng. Samtidigt behöver båda lagen just poäng då Inter slåss med Juventus om ligatiteln och Milan efter en bra period under 2020 närmar sig Europaplatserna. Jag håller Inter som något favoritskap här men väljer ändå att gardera mig något. Inter eller oavgjort + 1.5 mål i matchen till 1.65 hos Betway.

 

 

Inter:

Inter hittar vi på en andra plats i ligan med 51 poäng på kontot. Laget jagar Juventus som ligger på första plats med 3 poäng fler, för att sno åt sig en ligatitel. En förlust finns inte på kartan för inter då man inte får tappa poäng om man ska nu kunna vinna dendära titeln som Juventus har vunnit i flera år i rad nu. Inter har en del frågetecken kring målvaktsposten. Handanovic har en fingerskada medan Berni blev utvisad från bänken i matchen mot Cagliari och därmed är avstängd. Det gör att Padelli är enda alternativet om nu inte Handanovic blir spelklar. Slovenen testar tydligen en skyddande handske under målvaktshandsken för att ändå kunna delta. En ny smäll på fingret kan dock göra att han tvingas operera handen så det är oklart om han vill chansa. U21-landslagsmannen Bastoni och superstrikern Martínez är också avstängda och dessutom sätts det frågetecken kring om Valero och Gagliardini kan delta. Trots dessa avbräck kan Inter ställa en mycket stark elva på benen. När de besegrade Udinese i senaste ligafajten tryckte Lukaku in två bollar medan både Ashley Young och Christian Eriksen spelade från start. Dessutom hoppade Alexis Sánchez in i den andra halvleken.

 
 

Milan:

Pånyttfödda Milan hittar vi på en 9e plats i ligan och jagar en Europa League plats till en början. Milan har inte alls ett lika namnkunnigt lag utan lever mycket på sin storvuxne forward, Zlatan Ibrahimovic. Svensken saknades senast på grund av sjukdom och en känning i en vad men ska nu vara helt återställd. Han behövs för Milan har i ärlighetens namn ett ganska mediokert fotbollslag även om Ante Rebic börjat hitta målet. Milan har sju raka tävlingsmatcher utan förlust och det ser bra ut på pappret. Dock visar de underliggande siffrorna att Rossoneri tagit betydligt många fler poäng än de förtjänat under den perioden. Inter har vunnit de tre senaste derbyna och har åtta raka inbördes utan förlust. Att denna upplaga av Milan skulle ändra på den saken är inte troligt. 

 
 

Inter & Milans senaste matcher:


 
 

Inbördes:


 
 

Spelet/Betway:

Lycka till vid rygg!