Sommarn är här och jag har med mig måndagens speltips. Formen är inget att skryta om och jag ber om ursäkt för de senaste spelen men känner att jag varit rätt ute i varje spel även fast det saknas de dära lilla extra. Att inte Juventus kan vinna med en man mer i 73 min är för mig oklart men men! Vi tar nya tag och håller nere insatserna lite tillsvidare. Måndagens spel är från Allsvenskan den med såsom Djurgården reken och här tror jag de bjuds på en underhållande fotboll mellan Falkenberg – Häcken. Falkenberg som hade stora problem förra säsongen med att hålla tätt bakåt och mot ett målrikt Häcken. Valet är då enkelt!

 

Speltips:

Häcken vinst och totalt 1.5 mål i matchen till fina 1.98 hos Betsson.

 

Falkenberg:

Laget som var nykomlingar från den tidigare säsongen och som lyckades hålla sig kvar i Allsvenskan även denna säsong trots att man släppte in mest mål av alla lag. Falkenberg slutade på en 13e plats med raden 6 – 7 – 17 och en målskillnad på 25:62 försvaret var under all kritik! Trots denna hemska försvar slapp man att kvala till denna säsongen för att va kvar! Truppen är ganska lik från tidigare några nya yngre spelare har man plockat in men längst fram har man samma spelare vid namn Peter Nisma som förmodligen ska bära laget framåt återigen.

 

Häcken:

Det gul/svarta laget från Hisingen som slutade på en 6e plats från den tidigare säsongen. Ska nu lyckas klara sig utan en av allsvenskan bästa spelare Paulhino som lämna laget för Hammarby. Häcken har plockat in Norsken Alexander Söderlund och Finsken Jasse Tuominen för att ersätta Paulhino. Jag tycker dock inte dessa namn går att jämföra med Paulhino men säsongen 2020 får tala sitt språk! Nu på måndag startar man alltså ligan och möter Falkenberg som inte är något topp lag trots att man tappat skyttekungen tror jag på en vinst och några fina mål av laget. 0-2, 1-2 skrivs som utgångstipset.

 

Tabellställningen säsongen 2019:

Falkenberg släppte in mest mål av alla lag och snitta bakåt MINST 2 mål per match.

 

Inbördes möten:

Häcken har haft det lätt de senaste åren mot Falkenberg och samtliga matcher har blivit målkalas.

 

Spelet/Betsson: