Helgen är fullspäckad med MMA vilket vi älskar! Natten till lördagen är det Bellator och natten till söndagen är det UFC! Vi börjar med att ta en titt på Bellator där ett bälte står på spel!

 

DOUGLAS LIMA:

Lima är en Bellator veteran och har gått hela 17 matcher i organisationen sedan han blev signad 2011! Lima har varit champ i weltervikt sedan 2019, men har faktiskt varit champ 2 gånger tidigare i divsionen mellan åren 2014-2015, 2016-2018. Lima kommer från en förlust då han gick upp en viktklass för att försöka bli tvåfaldig mästare i organisationen men där tog det stopp och han förlora via domslut. Han har just nu ett record på 32-8-0 och har endast blivit avslutad två gånger. Han har en bra haka som klarar att ta stryk och en fantastisk grappling då han har svart bälte i BJJ.

 

YAROSLAV AMOSOV:

Amosov är ett relativt nytt namn i Bellator som kom till organisationen 2018 och har tagit organisationen med storm och har 5 raka vinster i ryggen sedan han blev signad. Innan dess har han hela 20 raka vinster, men dock är det inte mot några större namn och egentligen i bara små organisationer. Av hans 5 vinsteri Bellator så har han vunnit via domslut hela 4 gånger. Hans senaste vinst mot den 5e rankade Logan Storley där han vann via split efter en jämn match.

 

SPELTIPS:

Lima är en rutinerad och har gått många titelmatcher och matcher med 5 ronder, han har mött världsklass extremt länge och har vunnit bältet hela 3 gånger. Yaroslav har vunnit 25 raka matcher men saknar erfanhet av titelmatcher i en större organisation då detta blir hans första, han saknar även erfarenhet av 5 rondare då jag inte ens kan hitta att han har gått en match med 5 ronder någon gång. Limas tekniska BJJ är livsfarlig och dessutom är han ruggigt duktigt ståendes. Här ser jag att Lima är den bättre fightern med mer rutin av stora matcher. Yaroslav har aldrig mött någon som är på Limas nivå. Därav blir spelet Douglas Lima Fightodds till oddset 1.80!