Helgen är äntligen här och bjuder som vanligt på ett mäktigt utbud! Det blir tysk fotboll under lördagen där vårt fokus ligger på Dortmund – Mainz. Är ligajumbon Mainz helt chanslösa borta hos Dortmund?

 

Dortmund

Efter sina 15 omgångar har man spelat in sig på Europa League-platsen, femteplats. Med målskillnaden 31:19 är det bara Bayern och Union Berlin som gjort mer mål på offensiven. Formen är minst sagt god och man kommer till lördagens hemmamatch med 4 vinster från sina 5 senaste matcher. De 2 senaste matcherna, bägge ligamatcher, har man gjort sitt jobb och spelat bra. Senast vinst med 3-1 borta hos Leipzig och där innan nollade man Wolfsburg här hemma på Signal Iduna Park, 2-0.

Inga konstigheter i truppen – alla viktiga namn är startklara mot Mainz under lördagen.

 

Mainz

Jumbon i Bundesliga! 15 omgångar där man står med bedrövliga raden 1-3-11 och målskillnaden 14:33. Tillsammans med Schalke är man de lagen som släppt in överlägset mest mål. Formen speglar lagets placering i tabellen, återigen längst ner. Under de 5 senaste omgångar står Mainz som ligans formsvagaste lag.

 

Speltips

Senast lagen spelade mot varandra var i omgång 32 under fjolsäsongen och där överraskade Mainz och vann med 2-0. Vi kan därför räkna med att få se ett revanschsuget Dortmund under lördagen! Inget värde på 1×2-marknaden men däremot målmarknaden hos favoriterna. Att Dortmund, som är ett av ligans hetaste lag framåt, gör mål i båda halvlekarna mot ligans jumbo som läcker mål bakåt är utan tvekan dagens bästa speltips och spelas till 1.60 hos LeoVegas. Respekt för inbördes vilket gör att jag håller nere insatsen till 2u.