Förra helgens UFC 259 gav oss minst sagt show hela galen och vi fick en ny champ i bantamvikt efter ett otillåtet knä! Nu till helgen är det återigen UFC och vi spanar in det första speltipset från Fight Night!

 

DAN IGE:

Dan kom till UFC 2014 och har sedan dess 9 matcher. Hans senaste match blev en förlust via domslut mot ingen mindre än 6e rankade Calvin Kattar efter att ha gått 5 tuffa ronder. Dan har bland annat dessutom gått match mot Edson Barboza där han tog hem segern. Varken Calvin eller Edson är några duvungar i fjädervikts divisionen. Dan är just nu rankad 9a och har just nu ett record på 14-3-0 och imponerar mer och mer för varje match. Dan har även ett svart bälte i Jiu-Jitsu och ett bra striking game.

 

GAVIN TUCKER:

Gavin har ännu inte mött några större namn i UFC och är ännu orankad i divisionen. Gavin har bra mark då han också har svart bälte i Jiu-Jitsu och detta är hans främsta styrka. Utav hans 13 vinster så är 6 av dessa via submission. Detta blir Gavins första riktigt tuffa och första rankade motstånd han möter i UFC. Gavin har fått denna matchen på kort besked då han egentligen skulle möta Cub Swanson som är en helt annan fighter an vad Dan är.

 

SPELTIPS:

Gavin har fått denna matchningen på kort varsel och har inte hunnit haft fullt träningsläger och förbereda sig för en fighter som Dan Ige är. Dan är både riktigt duktig striker och grappler medans Gavin har stora brister i sin striking. Detta blir som sagt Gavins första rankade motstånd som han egentligen inte ens skulle möta utan han skulle möta en orankad 37 årig Cub Swanson men nu ställs han istället emot en hungrig och farlig 29 årig Dan Ige. Spelet Dan Ige Fightodds till oddset 1.75 klickas därför hem!