Dags för ännu en UFC gala nu i helgen och just nu är har 7/8 delade speltips varit vinst och i det spåret ska vi fortsätta! UFC 262 är en stjärnspäckad gala med många stora namn. Khabibs lättviktsbältet ska bli någon annans efter hans pension och det är inga mindre än nykomlingen Michael Chandler och UFC veteranen Charles Oliveira som gör upp om det! 

 

CHARLES OLIVERIA:

Charles är en UFC veteran och har varit i organisationen sedan 2010 och har sedan dess gått hela 26 matcher. Charles har just nu 8 raka vinster i ryggen och har absolut sett väldigt bra ut men dock är jag inte jätteimponerad.  han har tagit vinster mot en Kevin Lee som har urusel grappling och brottning, en Tony Ferguson som har sett helt livlös ut i sina 2 senaste matcher och innan dess som inte ens är rankade. Charles starka sida är hans grappling där han är fruktansvärt duktig och har hela 19 vinster via submission.

 

MICHAEL CHANDLER:

Chandler var faktiskt mitt första speltips här på hemsidan när han gjorde sin debut mot Dan Hooker där han vann via TKO efter endast 2 minuter och 30 sekunder och såg fruktansvärt bra ut. Chandler kommer från Bellator och har varit Champ i lättviktsklassen 2 gånger. Chandler har brottning som bakgrund där han har hela 100 vinster och är även invald till St Louis Allstar lag, man kan minst sagt säga att Chandler är en extremt bra brottare. Men han är ett fruktansvärt powerhouse och slår riktigt hårt som vi fick se i hans debut. Han har 10 vinster via KO/TKO, 7 via submission och 5 via domslut.

 

SPELTIPS:

Chandler har aldrig förlorat via submission vilket visar hur bra och stark han är på marken där Oliveira har sin styrka. Oliveira kommer förvisso från 8 vinster men jag tycker inte att det är så imponerande med tanke på vilka han har mött. Chandler slår hårdare, är mer explosiv och är den mer fysiskt starkare fightern. Jag ser Chandler som vinnare i denna matchen då han är den starkare fightern och kommer kunna försvara sig på marken. Spelet blir därför Michael Chandler Fightodds till oddset 2.10.