Lördagens speltips kommer från hockeyvärlden och SHL. Det har blivit dags för omgång 6 och som vanligt bjuder lördagen på en full omgång. Vårt fokus ligger på matchen i Gävle där formsvaga Brynäs får besök av Luleå. Ett Luleå som snyggat till siffrorna ordentligt senaste tiden!

 

Formskillnad:

Brynäs går på riktigt tunga växlar och är inför lördagens match ligans näst formsvagaste lag. Laget radar upp förluster och står i skrivande stund med fem raka nederlag. Defensiven tillsammans med målvaktstrion är inte mycket att hurra för hos Gävlelaget. 26 insläppta mål på fem matcher betyder att man är laget som släpper in mest mål i hela SHL.

Annat är det för Bulan och hans Luleå. Laget inledde säsongen bra med en hemmavinst mot Linköping. Det följdes dock upp med fyra raka matcher utan poäng. Nu har man äntligen vänt på steken, poängen börjar trilla in och man klättrar sakta med säkert i tabellen. Luleå står nu med tre raka fullpottar och sett till hur man spelat senaste tiden så är det inget snack om att laget är på väg tillbaka. För visst är man ett lag att räkna med i slutspelet!

 

Speltips:

Formsvaga Brynäs lär få det tufft mot Luleå under lördagen. Även fast man har ett starkt hemmafacit så tror jag inte det håller mot ett Luleå som vaknat till liv. Det blir dessutom ännu svårare när man släpper in så mycket mål som man gör. En stor fördel för gästerna och likaså för oss!

Att Luleå gör minst 3 mål under lördagen är det mycket som talar för. Jag lirar därför Luleå Över 2.5 Mål till oddset 1.75! Ska vi säga 2-4?