Med en skön vinst senast, målspelet från Championship, fortsätter vi i England och gör oss redo för helgens Premier League. Lördagen bjuder inte bara på några matcher utan även ett klockrent spel från ligan. Här är oddsmakarna helt ute och cyklar och enligt mig serverar man en vinst, jag MAXAR!

 

Brighton

Ett Brighton som spelat riktigt bra den senaste tiden. Från de 5 senaste omgångarna står man som ligans näst formstarkaste lag, bara Manchester City som har en bättre rad. Mr. Graham har all anledning till att vara stolt över lagets prestation den senaste tiden. Raden är som sagt väldigt fin men det som sticker ut mest är att man spelat mot topplag som Liverpool och Manchester City och gjort bra ifrån sig.

Gapet från de röda platserna växer och fortsätter man såhär behöver man inte vara orolig för eventuell nedflyttning.

 

Aston Villa

Tabellnian Aston Villa står minst sagt med en blandad rad. Vinst, förlust, vinst, förlust, vinst osv. Formen är något sämre än Brighton’s och man står som tabellsexa i formtabellen. Aston Villa är ett lag mitt i ingenmanslandet i Premier League och kan lätt bli “bortglömda”. Men är det något som man sticker ut ordentligt med så är det spelsättet för att producera hörnor. Aston Villa är ett ruskigt hörnstarkt lag, faktum är att det bara är Manchester City, Liverpool och Chelsea som snittar mer hörnor i Premier League.

Efter 21 matcher står man med hörnsnittet 6.19.

 

Speltips

Ett öppen match där slutresultatet kan gå åt alla håll – mycket svåranalyserad. Aston Villa är bättre på pappret men sett till Brightons prestation den senaste tiden så är detta är ren 50/50-match.

Vårt fokus ligger istället på hörnmarknaden där spelbolagen sätter oddsen helt fel enligt mig. Brighton är inte skit på hörnor, man snittar 5.65/match. Men att Brighton är favoriter till att vinna hörnduellen är fel. Aston Villa har bättre siffor och man har dessutom vunnit hörnduellen ganska överlägset under 5 senaste inbördes.

Brighton kan mycket väl göra ledningsmålet eller någon gång under matchen gå upp i ledning och blir det så kan vi vänta oss ett jagande Aston Villa. Vi såg senast när lagen drabbades samman och vad som hände när Brighton var i ledning. Aston Villa matade hörnor och dominerade hörnresultatet (12-3).

Att få oddset 1.52 på spelet Aston Villa startar med 2-0 (3-vägshandicap hörnor) är för mig obegripligt. Spelvärde så det bara skriker om det – jag MAXAR unitsskalan!