Nära men inte tillräckligt på Valencia-reken senast. Matchen slutade 1-1 och vi saknade ett mål från Valencia för grönt, tyvärr. Nya tag hämtas denna Söndag från Island där årets säsong av Pepsideild drar igång. Hur ställer sig ett av ligans bästa lag mot nykomlingen? Jag har svaret!

 

 

Breidablik:

Laget som slutade på andraplats i Pepsideild förra säsongen. En riktigt bra säsong från gänget som tack vare prestationen avancerat till kvalet för Europa League. På sina 22 spelade matcher slutade man på totalen 38 poäng, raden 11-5-6 och målsiffrorna 45:31. Under 2020 har man hunnit med några träningsmatcher och cupmatcher där man lämnat ifrån sig fina siffror. Nämnvärt är att man på dessa elva matcher gjort en hel del mål framåt men släppt in minst ett mål i alla förutom en.

 

 

Grotta Seltjarnarnes:

Pepsideild nykomling! Efter en strålande säsong i Inkasso-deildin fick man tillsammans med tabelltvåan Fjolnir kliva upp till Pepsideild där man idag gör sin första match. Med endast tre underlag från förra säsongen slutade man på totalen 43 poäng. Målskillnaden var riktigt tjusig som slutade på 45:31 efter lagets 22 spelade matcher. Offensiven i laget, lett av skyttekungen Peter Arnason, var minst sagt fruktad i ligan. Peter hade en kanonsäsong, 15 fullträffar på sina 22 matcher.

Laget har hunnit med att spela en del cupmatcher och en vänskapsmatch under 2020. Nämnvärt även här är att man på dessa nio matcher spelat BLGM i 7/9.

 

 

Speltips:

Ett intressant möte i premiären av Pepsideild. Breidablik som var Pepsideilds näst bästa lag under förra säsongen tar emot ligans nykomling som nästintill dominerade i Inkasso-deildin ifjol. Peter Arnason kommer tillsammans med sitt gäng garanterat att vilja visa framfötterna och att man är här för att stanna medans Breidablik vill hålla sin status som ett av ligans bästa lag även denna säsong.

Breidablik är klara favoriter sett till oddsen och man ska vinna men jag tror man kommer underskatta nykomlingen något. Att Breidablik håller nollan och bli mållösa ser jag inte komma, likaså är det för Grotta Seltjarnarnes. Att båda lagen gör mål är enligt mig det bästa spelet här. Båda lagen har ett strålande målfacit under de senaste fem matcherna där spelet suttit i samtliga. 5/5.

 

Sätter utgångstipset på 2-1 eller 3-1 till Breidablik.

 

 

5 senaste:

 

Lycka till vid rygg!!