Speltips:

Vi beger oss till Tyskland för ett mycket intressant möte mellan Dortmund och Frankfurt i Bundesliga. Här kan det bli mål i massor, när Frankfurt besöker en tuff bortaplan – därför klickar vi in spelet Över 2.5 mål totalt + båda lagen gör mål. Spelet har jag lagt hos Bethard som erbjuder bästa odds.

 

Borussia Dortmund:

Vi brukar tala om att vissa matcher är intressantare än andra, här har vi en som jag ser som högst intressant. En riktig ”tv-match”. Lagen är offensivt lagda och vi hittar mängder med underhållande spelare i lagen. Sancho och Håland bara kör i Dortmund. Snacka om succé för norrmannen som tycks passa perfekt. Det måste vara en mardröm att möta så individuellt skickliga och kvicka spelare som Dortmund har. Senaste matchen bjöd på en riktig undehållning då man förlora borta hos Leverkusen med hockeysiffrorna 4-3. Dortmund snittar sjuka siffror framåt och på de senaste 5 matcherna har man lyckats göra galna 20 mål framåt, detta är en helt galen siffra. I ligan hittar vi laget på en 3 plats. Dortmund har även gjort mest mål av alla lag, 59 mål på kontot på de 21 omgångarna. Sedan Håland anlände så har han varit glödhet. Håland har redan gjort 8 mål på sina 6 matcher för laget och då har flera av matcherna varit inhopp på ca 30 min. Dortmund kan ha fokus på Champions League matchen mot PSG som bara är 4 dagar efter denna match och vi kan räkna med någon rotation i truppen men eftersom laget har en bra bredd är jag inte orolig att man lyckas näta 1-3 mål denna match på hemmaplan.

 

Eintracht Frankfurt:

Eintracht Frankfurt kunde efter en fin säsong lösa sjundeplatsen i Bundesliga 18/19 och fick således den sista plasten i Europa League-kvalet. Ett kval som laget spelade sig igenom fenomenalt och är i skrivande stund framme vid 16-delsfinal mot österrikiska Red Bull Salzburg. Liknande framgångar har vi inte fått ta del av i ligaspelet när vi diskuterar Frankfurts-laget. Eintracht Frankfurt huserar på en 9:e plats i tabellen och har enbart plockat 28 poäng på de 21 första omgångarna, men kan det vara början på en formvändning nu? Efter att ha förlorat fyra raka matcher i olika tävlingssammanhang så har laget nu en pågående obesegrad svit, där man besegrat ligatvåan RB Leipzig vid två tillfällen. 2-0 i ligan på hemmagräset följt upp av en 3-1 seger där Frankfurt slog ut Red Bull-laget i DFB-Pokal. Senaste matchen man hade vann man även den och med hela 5-0 mot ett Augusburg. Jag tror nu när Dortmund lär ha en del rotation i laget att Frankfurt kommer få in MINST 1 mål i afton. Frankfurt har inte haft några problem med att göra mål i ligan. Laget har i skrivande stund 35 mål på kontot och på de senaste 5 matcherna har man gjort hela 13 mål. Inbördes mellan lagen har även där varit en målfest och spelet har gått in 7 av 8 senaste!

 

Lagens senaste form:

 

Senaste mötet och Inbördes:

 

Spelet/Bethard:

Lycka till vid rygg och heja målfest på fredag!